Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-СРПСКИ ХИТЛЕР ТУКАО СЛОБУ У ХАГУ: Јелисић понижавао Милошевића

Над бившим председником СРЈ брутално се иживљавао притвореник из РС Горан Јелисић. Предраг Бановић га натерао да му буде кум само да би се огребао за стан и паре

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Слободан Милошевић брутално је понижаван и вређан у притвору Хашког трибунала, неретко и псован од осталих притвореника, а нарочито од Горана Јелисића, кога су звали српски Адолф Хитлер!

Како сазнаје Курир, Милошевић, који је у Србији важио за особу од ауторитета, у Трибуналу је био отирач, а деградиран је на сваком кораку. Од примитивних увреда до тога да га је Предраг Бановић, један од притвореника, узео за кума само да би искамчио стан или већу суму новца.

Извор Курира, бивши хашки притвореник који је у у притворској јединици провео 12 година, каже да је тортура над Милошевићем почела кад су га преместили у други блок, где је био и Горан Јелисић, који га је психички и физички злостављао. Те инциденте, на молбу Милошевића, притвореници нису пријављивали.

– Један од видова мучења Слободана Милошевића било је и смештање у блок са убицама и криминалцима. Слоба је хтео да се дружи с генералима, са мном, са људима који читају књиге, а не са криминалцима крвавих руку. Намерно су га сместили с Гораном Јелисићем, психопатом, који је причао да је лично убијао људе, а у судници је изјавио да га зову српски Адолф – каже наш саговорник и додаје:

– Он је малтретирао Милошевића. Вређао га је и псовао.

Наш извор каже да бивши председник Југославије и СПС никад није одговорио Јелисићу.

– Милошевић би на све то само ћутао и потом отишао. Није био навикао на такву средину – наводи наш саговорник.

Међутим, није само Јелисић понижавао Милошевића. Предраг Бановић, који је Милошевића у Трибуналу замолио да му буде кум на венчању, каже наш извор, причао је осталим затвореницима да је питао бившег председника да се окуме само да би се огребао за некретнину.

– Тај Предраг Бановић је признао да је убио осморо људи. Тамо се венчао, а Милошевић је кумовао јер се кумство не одбија. После се затвореницима жалио како није добио ништа. Казао је: „Џабе сам се окумио са Слобом, нисам добио ни паре ни стан“ – каже наш саговорник.

Урош Шуваковић, некадашњи функционер СПС, каже да није чуо за малтретирање Милошевића.

– Слоба је био друг господин. Посетио сам га два-три пута у Хагу и никада ми се није пожалио да га неко малтретира – каже он.

Извор:Курир/Катарина Благовић