Издвајамо Србија

Вучић је напокон схватио да у ЕУ нема савезника, укључујући и Немачку, да Велика Албанија има подршку и НАТО!

Ангела Меркел и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Томислав Кресовић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хипотека“ Бернар Кушнер и „жута кућа“

Француски правосудни али пре свега политички одговор на случај Харадинај је врућ “шамар” као вид непоштовања Србије и уважавања политичко-криминалне власти у Приштини.

Србија је добила поред правног “врућег шамара” и политички “хладан” туш француске политике јер је Косово део интересне сфере НАТО, а Француска је подржала независност Косова и признала политичку олигархију на челу са Хашимом Тачијем или Рамушем Харадинајем као “савезничку” подршку у отимању Косова из Србије.

На овај начин Француска је јасно ставила до знања коме је наклоњена, због чега негира правну аргументацију Србије у случају Рамуша Харадинаја.

На француске правосудне власти очигледно је имала и јак утицај политичка сфера Француске, али и могући притисци који су долазили из других држава које су признале Косово пре свега САД, Немачка. Рамуш Харадинај и Хашим Тачи су вернији савезници и “слуге” НАТО политике на Косову.

Препуштање Рамуша Харадинаја Србији разоткрио би се и Француски утицај на Косову преко Бернара Кушнера бившег шефа УНМИК-а који је пречуткивао постојање “жуте куће” у Албанији и трговине органима српских и других грађана.

Сасвим је извесно да је јак утицај имала и моћна албанска мафија која може да корумпира многе јер им новац и утицај нису проблем.

Албанско –Француска веза

Француска се показала да је Србију “вукла за нос” више од три месеца око Рамуша Харадинаја. Због тога Премијер Србије и изабрани председник Александар Вучић каже да је одлука суда у Француској срамна, скандалозна, неправична и неправедна, и пре свега политичка.

Зато ће Србија упутити протестну ноту Француској, а амбасадор Србије у Паризу Рајко Ристић биће позван на консултације у Београд. Француска штити Бернара Кушнера који је активно сарађивао са Рамушем Харадинајем око трговине људским органима што има и у материјалима и истраживању Дика Мартија.

Премијер Србије Александар Вучић каже: ”Нећемо да прекидамо дипломатске односе са Француском, не желим да угрозим стабилност и будућност Србије било каквим хитним или хитрим потезом.

Протестна нота је највиши степен нашег протеста Француској пред отказивање гостопримства француском амбасадору. Јасно је да данашња одлука суда не утиче повољно на односе две земље.”

Ко је пријатељ и савезник Србији?

Премијер Вучић је свестан да је Србија поражена не од власти у Приштини, већ од Француске као моћне државе која је признала Косово. На овај начин ЕУ се ставила на страну злочиначке олигархије албанских терориста и мафијаша који су власт на Косову.

Истовремено Вучић је схватио да сада у ЕУ рачунајући и Немачку нема “савезника” за активирану кампању против “Велике Албаније” која је добро осмишљена и синхронизована и има прећутну подршку НАТО који одржава безбедоносни протекторат на Косову.

Евидентно Србија и око Рамуша Харадинаја и кампање “Велике Албаније” има за сада подршку Руске федерације. Премијер Вучић каже: “Србија ће наставити да штити мир и стабилност у региону и нећемо да одговарамо на њихове провокације.

Ми ћемо умети да очувамо уставни поредак и унутрашњи мир.” Премијер је свестан да иза компаније Еди Раме, Хашима Тачија или Јонуза Мусије стоје ментори из НАТО и ЕУ и да је то кризни сценарио за Балкан.

Ипак да ли Србија има своје “црвене линије” у државним интересима, или ће се понашати по “Мормонским правилима” да свесно прима “шамаре” као вид своје “мудрости и снаге. Јасно се види да Србија у ЕУ нема битнију подршку и “савезнике сем да испуњава бриселске “директиве” и да буде што даље од Косова.

 

Извор: Видовдан