Русија

МОСКВИ ПРЕТИ НАПАД СА СЕВЕРА? Украјина чека само ово!

Рат у Украјини ушао је у 339. дан, а најтеже борбе воде се на истоку земље. Ипак, опасније и крвавије од свега тога тек би могло да уследи јер и руска и украјинска страна изнова заоштравају ратне поруке!

Гости Усијања били су Биљана Шахримањан Обрадовић из Центра за стратешку анализу и Андреј Млакар, уредник рубрике Планета на порталу Курир.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Млакар се најпре дотакао изјаве из Кијева где се наводи да спремају удар на Москву и Санкт Петерсбург.

– Москва се спрема за једну врсту удара. Саветник Михајло Подаљак навео је да ће Украјина тражити крстареће ракете. Велика Британија изразила је спремност своје „сторм шедоу“ ракете, које користе њихово ваздухопловство, допреми и Украјини. Москва је поставила тај стратешки прстен око града који не чини само ракетни штит него и ПВО системи. Москва је такође навела да претња може доћи са севера – истакао је Млакар.

Обрадовић се сложила да постоји могућност за напад на Москву, али да Украјина то неће урадити све док не подигне своју одбрану.

– Мислим да Украјина неће поћи на тај потез док не буде засигурна да има све методе одбране, како би примила одговор од Руске Федерације – рекла је Обрадовић.

Она је такође додала да ми заправо не знамо до детаља које наоружање је Украјина добила од Западног блока. Истакла је да се сигурно неко оружје крије иза кулиса, за које још немамо све информације и навела да Русија страхује ког домена су ракете које Украјина може да добије.

Млакар се осврнуо на изјаву Обрадовић о оружју за које јавност не зна.

– Када би НАТО то урадио, они би прешли дуплу црвену линију и усмерила би управо њих на неке против реакције. Зато се стриктно наводе оружја и типови наоружања само чисто да би се Москви сугерисало шта ће бити дато. Страх од ракета АТАЦМС постоје још од Кримског моста. Украјина је имала планова да нападне и Кремљ. Ако би она напала прешла би троструку црвену линију коју би је јако скупо коштала – рекао је Млакар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке