Издвајамо Србија

БРАВО ЛЕГЕНДО!ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ШЕФ: Организовао прославу за 1. мај за својих 500 радника(ВИДЕО)

Браво Гуто, легендо!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

грало се коло, служила чорба и печење, а за истом трпезом нашли су се радници и послодавац. Машине су одмарале, они се веселили, а све на рачун фирме.

Послодавац из Теслића, Драгутин Шкребић, својим запосленима приредио је за празник рада несвакидашњи ужитак – целодневно весеље, на коме је, како каже, програм био спонтан, баш као и у радне дане.

– Мислим да је време било да покажемо да није све црно и да има и светлих примера. Ја и моји радници смо на истом задатку, ја требам њима, они требају мени – каже Драгутин Шкребић.

Он има скоро пет стотина радника, који шију обућу за извоз, а разлога за славље кажу имају не само данас.

– Кад је нека слава ми не радимо зато што не можемо организовати производњу тада, имамо као што знате око 60 дана празника и све се стигне урадити, а плате добијамо редовно – рекао је Рахман Бекрић, радник.

– Имамо одлично услове рада, шта год кажемо газди, он нам то испуни. Мењала бих можда мало плату 20-30 марака, али задовољна сам и са оволико. Плата је 500 марака – истиче Александра Јањић.

– Знају да се веселе, па зашто да им то не омогућим – каже послодавац.

Ни радници му нису остали дужни. Изненадили су га тортом и поклоном. Несвакидашњи шатор на Хајдучким водама привлачио је и пажњу пролазника. Поносни су на теслићки пример и министри републике Српске.

Теслићани су почели са двадесет радника пре исто толико година. Тај јубилеј славе у јуну. Радници му се већ радују, а послодавца кажу не би мењали као ни посао.

Извор:Телеграф.рс/атвбл.цом