Издвајамо Србија

ЧЕЛИЧНА МОЋ СРПСКЕ ВОЈСКЕ! Величанствена војна вежба на полигону Никинци потврдила СНАГУ СРБИЈЕ! (ВИДЕО)

Србија на Дан победе одржала војну вежбу „Челик 2017“, на којој су представљени најсавременије српско наоружање и војна опрема, као и део способности Војске Србије… Премијерно приказан ракетни систем „алас“, који је погодио летећу мету на удаљености од 12 километара

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војска Србије одржала је јуче, на Дан победе, на полигону Никинци код Руме величанствену вежбу „Челик 2017“, којом је показала да је најјача војна сила у региону!

Прочитајте још: ОПЕРАЦИЈА КОПАОНИК – СРБЕ ПЕКЛИ НА РАЖЊУ, САКАТИЛИ, ПАЛИЛИ: Фолксдојчери масакрирали и децу од месец дана

Уз учешће више од 500 војника и присуство комплетног државног и војног врха Србије и Републике Српске, у тактичко-техничком приказу приказано је 40 комада оружја и војне опреме, а премијерно је представљен најновији ракетни систем великог домета „алас“, који је погодио покретну мету на удаљености од чак дванаест километара!

Нема нам премца

У првом делу једноипочасовне вежбе, највеће у последњих више од десет година, приказане су и унапређене верзије система „огањ“ и „морава“, ново теренско возило НТВ, као и оклопна возила „лазар 3“, „милош“ и „пасарс“.

Прочитајте још: ПРАВО КОЈЕ НЕ ЗАСТАРЕВА: СР Немачка Србији на име ратне одштете дугује преко 335,13 милијарди $!

Припадници војске показали су и дејство модернизованог тенка М-84, борбеног возила М-80, командно-извиђачко возило артиљеријског дивизиона, модернизовани самоходни противоклопни лансер ракета „маљутка 2Т5“, противоклопни хеликоптер „гама“ и јуришни авион „орао“.

Други, динамички део обележили су прикази дела оперативних способности Војске Србије и специјалних јединица МУП, као и гађања са убојним средствима из авиона и хеликоптера.

Припадници Војне полиције извели су симулацију решавања талачке кризе, док су специјалне јединице војске у садејству са антитерористичким јединицама МУП исказале способност у противдиверзантско-терористичким дејствима.

Симулирана је и санитетска евакуација ваздушним и копненим путем, а вежба је формално завршена надлетањем „мигова 29“.

Прочитајте још: НЕОБЈАВЉЕНИ ТЕКСТ НИЛА КЛАРКА: Ово је истина о Зорану Ђинђићу!

Одлазећи председник Србије Томислав Николић оценио је да је овом вежбом Србија показала колико брине о безбедности и сигурности својих грађана.

Ретко која држава, осим великих извозника наоружања, може да се похвали таквим војним програмом. Оваквим сложеним вежбама одвраћамо сваког ко би помислио да нанесе зло Србији и њеним грађанима. Апсолутно сам задовољан виђеним на вежби. Овакву вишенаменску вежбу може да спроведе само озбиљна војска. Војска је увек била спремна, и данас је – рекао је Николић.

Сами себе чувамо

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић одао је признање свим учесницима вежбе, оцењујући да је Србија способна да се сама брани од изазова и ризика са којима се суочава.

Ретко се овако величанствено представљају бројна средства, нарочито она која још развијамо. Надам се да ће оно што смо данас видели, за годину до две, ући у наоружање и учинити војску још способнијом – рекао је он.

 

Извор: Информер