Издвајамо Свет

ЕКСПЕРТИ ЗАПАЊИЛИ ПЕНТАГОН УПОЗОРЕЊЕМ: Амерички Ф-35 је ГЛИНЕНИ ГОЛУБ за руског Су-35 ИЗБЕГАВАЈТЕ ИХ! (ВИДЕО)

СУ-35 (Фото: Јутјуб)

Амерички специјализовани и ауторитетни магазин Натионал Интерест упозорио је да један од главних адута војне авијације САД – Ф-35 – фактички нема шта да тражи у директном дуелу са руским Су-35.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос томе што Ф-35 борбени авион пете генерације, а руски Су-35 само 4+++

Утицајни коментатор НИ Дејв Маџумдар отворено је написао: перспективна машина Локхид Мартин напросто није прилагођена ваздушним дуелима са авионима који располажу свим чиме располаже Су-35.

Маџумдар отворено саветује и Пентагону и америчким војним пилотима да напросто избегавају директне сударе и суочавања са Су-35:

– Како би прошла четири Ф-35 када би се суочила са четири Су-35? Најболје би им било да промене курс и да позову у помоћ Ф-22 и Ф-15. Упркос томе што Ф-35 важи за суперсавремени борбени авион – пише он.

– За њега је једина шанса за спас најсавременија авио-електроника. Само та авионика и мала уочљивост дају шансе том авиону да опстане у дистанционом окршају.

Међутим, тај чудо-ловац пете генерације немоћан у борби један на један са Су-35.

У суштини, да поновим: пилоти Ф-35 треба да на све могуће начине избегавају директне ваздушне битке – указује Маџумдар.

Натионал Интерест наводи да руска војна авијација тренутно има 64 Су-35, а да ће до 2020. добити још 50.
Тај авион је плод дубоке модернизације чувених Су-27.

Ф-35 је – породица вишенаменских ловаца пете генерације.

Јер, постоји модификација за Корпус поморске пешадије (Ф-35Б), за ратно ваздухопловство (Ф-35А), као и палубни Ф-35Ц који ће ући у употребу наредне године.

Маџумдар упозорава да ће потпуна замена парка ловачке авијације летелицама пете генерације бити могуће тек за немали број година.

Он је уверен да ће и Русија, из истих разлога, развијати и уводити у употребу ловца пете генерације ПАК-ФА, али да ће Су-35 још годинама бити незаменљив.

 

Извор: Курир