Русија

ПУТИН ДАНАС НАРЕДИО ОБУСТАВЉАЊЕ!

Москва — Током обраћања члановима оба дома Руског парламента, руски председник најавио да Русија прекида учешће у споразуму о стратешком офанзивном наоружању.

“Заустављамо учешће у споразуму. Понављам, не излазимо из тог споразума него прекидамо своје учешће. Најпре треба да схватимо шта желе пре свега Француска и Британија, и у складу с тим ћемо се понашати”, рекао је Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Нема потребе да лажу и да се претварају да су поборници мира. Сви знамо да истиче важност неких споразума и сви се ближе развоју новог нуклеарног оружја. И ми ћемо, али не први. Али ако САД изведу тестирање нуклеарног оружја, учинићемо га и ми”, поручио је Путин, додавши да већ постоје информације о томе да се званични Вашингтон за то спрема.

Реч је, подсетимо, о споразум Нови СТАРТ који је једини преостали споразум о контроли трке у нуклеарном наоружању између Америке и Русије. Споразум Нови СТАРТ између Русије и САД потписан је 8. априла 2010. у Прагу и заменио је Уговор о стратешком офанзивном наоружању из 1991.

“Али ми ћемо се понашати онако како ми мислимо да треба. И то нема никакве везе са непријатељским односима према нама, иако они желе наш пораз. Тешко их је назвати идиотима, јер нису глупи. Желе да нам нанесу пораз а да контролишу наше нуклеарно наоружање”, истакао је руски лидер.

Подсетио је да су САД и НАТО директно рекли да им је циљ стратешки пораз Русије. „После тога, посета одбрамбеним објектима Русије није опција“, истакао је руски лидер.

„Почетком фебруара НАТО је тражио да се вратимо уговору о неширењу стратешког наоружања, укључујући и инспекције објеката. То је позориште апсурда. Знамо да је Запад помогао кИјевском режиму у нападу на објекте на територији Руске Федерације, а у исто време желе да прегледају наше објекте“, навео је Путин.

 

 

Извор: Б92