Издвајамо Регион

ГРАЂАНИ ПОСЛАЛИ СНАЖНУ ПОРУКУ ЏАФЕРИЈУ: Македонија је наша земља а не твоја играчка!

Талат Џафери данас отима „кључеве“ македонског парламента?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађанска иницијатива „За заједнилку Македонију“ позвала је данас грађане да се у 17.00 прикључе протесту испред Собрања и не дозволе Талату Џаферију и македонским издајницима да нелегално и на силу преузму парламент, пише портал Телеграф.мк!

Након најаве представника албанске партије ДУИ Талата Џаферија да ће данас узети „кључеве“ Собрања и сести у фотељу председника парламента, грађанска иницијатива „За заједничку Македонију“ позвала је грађане на масовни протест!

„Држављани земље, Македоније, настављамо! Још смелији, јединственији, енергичнији и одлучнији! – стоји у саопштењу које су грађанима путем Фејсбука послали из грађанске иницијативе „За заједничку Македонију“ позивајући их да се придруже протесту у 17 часова.

„Поносни смо на грађане који су у протеклом периоду показали храброст, достојанство, част и пркос пред неправдом. Грађане који су стали иза идеје о заједничкој Македонија, идеје о сувереној Републици Македонији у којој подједнако, без дискриминације, уцена живе сви. Грађане, који су спремни за ову борбу све до коначне победе! Никаква застрашивања, претње, увреде и разноразни покушаји деморализовања људи нец́е нас поколебат… – наводи се у саопштењу грађанске иницијативе.

Организатори протеста поручују да никоме неће дозволити да игра игре са Македонијом:

– Нико не сме да се игра са овом земљом. Нико нема право и никоме нећемо дозволити да крши Устав и замишља да ц́е моћи илегално да бира председника Скупштине… Онима који подржавају нелегитимног и нелегално председника Скупштине Талата Џаферија и који мисле да је Македонија играчка, поручујемо да је она за нас је светиња и да се нец́е играти. Тражимо да институције предузму мере против свих који су покушали пуч и да мимо закона изаберу председника Скупштине… Нелегитимни избор Џаферија и његових квислинга не признајемо и никада нец́емо признати. Они су одлучили да изврше државни удар и на силу да преузму власт. То нец́е проц́и! – поручили су из иницијативе „За заједничку Македонију“!

Извор:Телеграф.мк/srbijadanas.com