Издвајамо Србија

МНОГО БРЕ С****Е: ДАЧИЋ потрошио 3,5 МИЛИОНА ДИНАРА на тоалет папир!

Фото: Јутјуб

Министарство спољних послова наручило 160 ролни трослојног, одлично упијајућег ЊЦ папира за одабране и 1.400 ролни двослојног, добро упијајућег за остале у овом ресору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није тајна да се у министарствима другачије опходе према буџама него према обичним смртницима, али је Ивица Дачић у Министарству спољних послова отишао корак даље – за оне на положају набавља чак и бољи тоалет-папир.

Министарство спољних послова закључило је уговор о куповини папирне галантерије за одржавање хигијене, и то мали број квалитетнијих трослојних ролни, очито за одабране, и далеко већи број ролни обичног, стандардног папира – за остале. Одаловић потписао
Мислите да је ово шала? Није! Наиме, у уговору који је потписао Вељко Одаловић, државни секретар у министарству, а који је закључен крајем марта са фирмом „Хајџин системс“, наводи се да министарство узима 15.000 убруса за руке и тоалет-папира – двослојног, беле боје, без мириса, благо рељефног, дужа страна пресавијеног убруса а-24,8-25 центиметара. Ту је и тоалетни папир такође трослојни и двослојни.

– Папир је трослојни, беле боје, без мириса, благо рељефни, одлично упијајући, разградив у води. Димензије ролне – дужина 29-30 центиметара (250 листића), пречник ролне 11,8-12 центиметара, унутрашњи пречник хилзне 4-4,2 центиметра, ширина ролне 9,5-9,8 центиметара. Укупно 160 комада – наводи се у спецификацији уговора у којем се даље наставља:

– Ролна двослојна, беле боје, без мириса. Добра моћ упијања, разградив у води. Димензије ролне – пречник ролне 26 центиметара, унутрашњи пречник хилзне 5,8-7,8 центиметара, ширина ролне 9,5-9,8 центиметара. Укупно 1.400 комада.Вредност једногодишњег уговора је 3.437.400 динара, без ПДВ.

 

Извор: Курир.рс