Издвајамо Свет

РОБЕРТС ЗАПАЊИО СВЕТ ОВОМ ТВРДЊОМ: Лудаци из Вашингтона се спремају за нуклеарни напад на РУСИЈУ и КИНУ!

Не воли свако да чује о опасности од нуклеарног рата. Неки нађу уточиште у порицању и кажу да је нуклеарни рат немогућ, јер то нема смисла. Нажалост, човечанство има дугу историју обављања ствари које немају смисла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разним чланцима током последњих неколико година је указивано и на писане документе и на промене у америчкој ратној доктрини које указују да Вашингтон припрема превентивни нуклеарни напад на Русију и Кину, пише Пол Крејг Робертс

У скорије време је показано да Вашингтонова деомонизација Русије и председника Путина, непрекидне лажи о руским делима и намерама, и одбијање Вашингтона да сарађује са Русијом по било ком питању, убедило руску владу да Вашингтон припрема западне популације за напад на Русију. Очигледно је да је Кина дошла до истог закључка.

Изузетно је опасно за целокупно човечанство да Вашингтон убеди две нуклеарне силе да Вашингтон припрема превентивни нуклеарни напад против њих. Немогуће је замислити несмотренији и неодговорнији чин. Ипак, то је управо оно што је Вашингтон учинио.

Генерал-потпуковник Виктор Позникхир, заменик шефа операција руског Генералштаба је закључио да Вашингтон у потрази за глобалном хегемонијом успоставља противракетне системе за које Вашингтон сматра да могу спречити руски нуклеарни одговор на амерички превентивни напад.

Пажљиве студије су увериле Русе да Вашингтон улаже и уређује компоненте које немају никакву другу функцију осим да разоре Русију и осакате способност одмазде. Укратко, Вашингтон се припрема да покрене нуклеарни рат.

Теорија иза ове луде шеме је да након америчког превентивног напада, Русија ће бити толико осакаћена да неће узвратити са преосталим снагама из страха да ће Вашингтон покренути други велики напад. Вашингтон такође планира да користи агенте како би убио колико год је могуће чланова руске владе, и тако остављајући владу у конфузији без вођства.

Да, луди амерички/израелски неоконзервативци су толико одлучни да остваре хегемонију широм света.

Да, Вашингтон је довољно криминално поремећен да ризикује уништење живота на земљи само на основу претпоставке да ће Вашингтонова офанзива савршено радити и да ће способности Русије и Кине бити толико деградиране да неће доћи до одговора одмазде.

Неко би се могао надати да ће америчко и западно становништво бити огорчено што је Вашигтон толико полудео да подређује целокупан живот таквим ризицима. Али нема ни трага од анти-ратног покрета.

Западна левица се претворила у политику идентитета у којој једина претња долази од белих хетеросексусалних мушкараца који су приказани као мизогинисти, расисти и хомофоби. Западна левица више није ратно освешћена.

Дакле, где је онда нада? Русија и Кина не могу једноставно седети и чекати амерички превентивни нуклеарни напад.

Могуће је да Вашингтон нема намеру да спроведе превентивни напад, него само да убеди Русију и Кину да Вашингтонове припреме дају Вашингтону толику превласт у борби да ће се Русија и Кина потчинити Вашингтоновој хегемонији. Али ово тумачење Вашингтонове намере не подразумева мањи ризик. Зашто би Русија и Кина чекале да Вашингтон заврши своје припреме за рат, припреме које омогућавају Вашингтону да претвори Русију и Кину у луткарске државе?

Амерички војно/безбедносни комплекс је јасно превазишао Трампову намеру да нормализује односе између САД-а и Русије, и анти-руски отров наставља да се излива из НАТО и европских вазалних држава. Већина америчког народа је, чини се, прихватила пропаганду да је Русија главна претња САД. Са пропагандном контролом објашњења, агресивне акције Вашингтона се објашњавају као одбрана од претњи, а не као политика која ће окончати живот на земљи.

Велике су шансе да се живот на Земљи приближава свом крају. Одговорност у великој мери лежи на америчком народу чији је успех, због грешака других, учинио да Американци мисле да су изузетни и привилеговани.

Несвесни нехумане претње за комплетан живот која се настанила у тврдњи неоконзервативаца да су Американци изузетни и неопходни, самозадовољна америчка јавност је несвесна последица такве охолости. Ароганција води и њих и цео свет у термо-нуклеарни рат.

Тврдња неоконзервативаца о америчкој посебности је идентична тврдња коју је Хитлер износио о Немцима. Ако су Американци неопходни, сви остали су непотребни и могу бити “бомбардовани до каменог доба,“ како је то један званичник америчке владе рекао, или нападнути нуклеарним оружјем као што Вашингтон намерава да уради са Русијом и Кином.

Тврдња о америчкој посебности није прихваћена од стране Русије и Кине. Дакле, луда чудовишта која владају над Западом у Вашингтону окончавају живот на Земљи.

И нема протеста. Идиотски Британци, идиотски Немци, идиотски Италијани, Канађани, Аустралијанци, Белгијанци, Грци, Португалци, Шпанци, Јапанци, се скупљају иза лудила Вашингтона.

А то очигледно ради и амерички народ, незамисливо глупо становништво.

 

Пол Крејг Робертс

Извор: Wебтрибуне.рс