Издвајамо Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НА СЕДНИЦИ: Нови директор Коридора – Зоран „Ваздухоплов“ Бабић

Фото: Јутјуб

Високи функционер Српске напредне странке Зоран Бабић именован је на седници Владе Србије за вршиоца дужности директора „Коридора Србије“, незванично сазнаје Н1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бабић, који је у претходном сазиву Скупштине Србије био шеф посланичке групе СНС, именован је на седници Владе на том месту мења Дмитра Ђуровића.

Зоран Бабић је рођен 1971. године у Врњачкој Бањи. Завршио је основну школу „Попински борци „у Врњачкој бањи“, а средњу школу математичког смера „Слободан Пенезић Крцун“. Дипломирао је 1996. на Машинском факултету Универзитета у Београду и стекао звање дипломираног машинског инжењера. Уписао мастер студије Универзитета привредне академије у Новом Саду – Пословна економија и финансије.

Био је директор маркетинга ПП „ЗМ продукт“ из Врњачке бање, представништво Београд, директор развоја заједничких служби „Прва петолетка“ Трстеник, у ЈП Бели извор у Врњачкој бањи обављао низ функција од шефа сектора до техничког директора. Одлуком Владе, у периоду од августа до децембра 2008, био је члан Привременог органа општине Врњачка Бања. Изабран је за народног посланика на парламентарним изборима 2008, на листи Српске радикалне странке.

Септембра 2008. прешао је из посланичке групе Српске радикалне странке у посланичку групу “Напред Србијо”, а постао је и члан Српске напредне странке. Након избора 2012. године изабран је за народног посланика, а био је и на функцији шефа посланичке групе Српске напредне странке све до избора 2016. године.

 

Извор: Н1