Издвајамо Спорт

РЕАЛ ПОКАЗАО ДА ЈЕ НАЈВЕЋИ ИКАДА: Мадриђани су први клуб који је одбранио титулу првака Европе (ВИДЕО)

Ово још нико никада није успео – Реал Мадрид је одбранио титулу у Лиги шампиона и 12. пут се попео на кров Европе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фудбалери Реал Мадрида освојили су 12. титулу првака Европе пошто су у финалу савладали екипу Јувентуса резултатом 4:1 (1:1).

Реал Мадрид је овом победом постао први клуб у историји Лиге шампиона који је успео да одбрани титулу у Лиги шампиона од њеног оснивања 1992. године.

Херој у победи Реал Мадрида био је двоструки стрелац Кристијано Роналдо у 20. и 64. минуту, док су по погодак постигли Касемиро у 61. и Асенсио у 90. минуту. Стрелац почасног поготка за Јувентус био је Марио Манџукић у 27. минуту.

Јувентус је боље отворио меч, а Гонзало Игуаин је већ у другом минуту, у размаку од само 30 секунди имао два солидна покушаја, други доста бољи, али је Кејлор Навас био сигуран.

И трећу прилику на мечу, после само неколико минута, имао је Јуве, Пјанић је поклопио одлично једну одбијену лопту са двадесетак метара, али је Навас још боље интервенисао.

Деловало је да Јувентус држи ствари у својим рукама, али је Реал онда повео из првог уласка у противнички шеснаестерац.

После дуге акције, Карвахал је са десног бока вратио повратну, а Роналдо сјајно погодио други угао за 1:0.

Међутим, уследио је брзи одговор Јувентуса, пошто је Манџукић прелепим маказицама погодио за 1:1.

Поново је ово била дуга акција, Игуаин је спустио грудима за Манџукића, а онда је уследила магија Хрвата за изједначење.


После тог поготка, Јуве је поново преузео контролу игре, био је конкретнији и сигурнији са лоптом у ногама и држао Мадриђане веома далеко од свог гола.

Ипак, није било већих прилика до одласка на одмор, на који се отишло резултатом 1:1.

Прву шансу у наставку имали су Мадриђани, и то када је у 54. минуту Лука Модрић солидно шутирао са дистанце, али је Буфон лако ухватио његов покушај слабијом левом ногом.

Реал је далеко боље отворио друго полувреме, што доказују и наредна два пробоја Марсела по левом боку и један веома опасан центаршут када је замало закаснио Роналдо.

У 61. минуту Касемиро је погодио за 2:1, пошто је налетео на једну одбијену лопту, која је успут ка голу закачила Самија Кедиру и преварила Буфона.


Само четири минута касније, Кристијано Роналдо је постигао други погодак на мечу.

Лука Модрић је маестрално центирао са десног крила на прву стативу, а Роналдо се нашао на правом месту и ћушнуо у други угао за огромних 3:1.


Масимилијано Алегри је моментално реаговао изменама, најпре је Куадрадо заменио Барзаљија, а Дани Алвеш прешао на бека, а неколико минута касније, Маркизио је заменио неприметног Пјанића.

У наредним минутима, на терену је постојао само један тим – Реал Мадрид. Наредну шансу поново је имао Роналдо, али је Португалац лоше захватио лопту и послао је преко гола.

Макс Алегри је покушао и трећом изменом да размрда своју екипу, увео је Лемину уместо Дибале како би појачао везни ред, али ни то се нија показало као прави потез.

Зидан је одговорио увођењем Бејла уместо Бенземе, учврстио је везни ред и контролисао игру.

Јувентус је први ударац ка голу ривала у другом делу игре имао тек у 80. минуту када је Сандро покушао главом, али је лопта прошла за мало поред гола.

Када је у 84. минуту Куадрардо због глупости добио други жути картон и аутоматско искључење, било је јасно да је Јувентус капитулирао.

Реал је мирно привео меч крају, у 90. минуту Асенсио је постигао погодак за великих 4:1 и постао првак Европе по 12. пут!

 

Јувентус (3-4-2-1): Буфон – Барзаљи (Куадрадо 66), Бонући, Кјелини – Алвес, Пјанић (Маркизио 71), Кедира, Сандро – Дибала (Лемина 77), Манџукић – Игуаин.

Реал Мадрид (4-3-1-2): Навас – Карвахал, Рамос, Варан, Марсело – Крос, Каземиро, Модрић – Иско (Асенсио 82) – Роналдо, Бензема (Бејл 77).