Издвајамо Регион

УДАРНА ВЕСТ: Руси одсекли одступницу америчким специјалцима, Асадова војска на ирачкој граници – ПОЧИЊЕ.. (ВИДЕО)

У суштини, како су Американци били заузети бомбардовањем малих сиријских група које су главним путем улазиле у њихову проглашену зону забране, посебна сиријска јединица је организовала муњевит напредак кроз пустињу без путева, до источне “деконфликтне“ зоне којом владају Американци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако америчке снаге нису одсечене од ИСИС-а, оне више немају изговор да наставе да заузимају овај део Сирије.

Руси кажу да ће они и Сиријци – пре него Американци – бити ти који ће напредовати дуж ирачке границе према ал-Букамал (главни гранични прелаз у долини Еуфрата за којим жуди Пентагон):

Руски официри су такође оптужили САД за ометање сиријског рата против ИСИС-а, тако што су блокирали њихову војску у отварању новог фронта против групе:

“Коалиција ваздушних снага и упоришта снага Нове сиријске војске су блокирали пут владиним снагама, које су имале задатак да поразе ИС групе.“

“Ово је кршење сувереног права Сирије да штити своје границе.“

Постоји видео руског брифинга, али још увек није преведен.

Ажурирање: Очигледно у синхронизацији са потезом сиријске војске на југу, ирачке снаге су такође напредовале против ИСИС-а са њихове стране и састали се на граници. Тако Сирија није само достигла формалну ирачку границу, него је заправо поново успоставила стварну везу са Ираком.

Ажурирање #2: Сада имао видео снимак брифинга у руском Министарству одбране са Енглеским преводом. Најважнији део почиње на 15:27 у овом снимку.

 

Извор: Wебтрибуне.рс