Србија

ЛАЖНИ ПРЕМИЈЕР ЖЕЛИ НОВУ „ОЛУЈУ“

Северу Косова и Метохије прети права хуманитарна катастрофа! Премијер лажне државе Косово Аљбин Курти пре месец и по дана забранио је транспорт лекова, медицинског материјала, али и све стратешки важне робе из централне Србије. Залихе неопходних медикамената и медицинске опреме у КБЦ Косовска Митровица су на измаку, а у продавницама и маркетима готово и да нема најважнијих животних намирница, пише Информер.

Након серије хапшења, рањавања и премлаћивања Срба, ове, несумњиво фашистичке Куртијеве акције имају само један циљ – етничко чишћење Космета од српског живља!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Залихе лекова у Централној апотеци у Косовској Митровици су при крају и прети нам хуманитарна катастрофа – упозорио је директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек.

Он је, такође, истакао да нема помака у ставу Приштине да се дозволи допремање лекова.

Имају један циљ

Бивши шеф Извршног већа КиМ Зоран Анђелковић, говорећи о овом зулуму лажног премијера у Приштини, каже да је циљ нови погром.

– Целокупна активност Аљбина Куртија која има крајњи циљ протеривање Срба са „Косова“ јесте исцрпљивање српског народа и да један број људи, ако је могуће, оде са Косова и Метохије, да их отера, а остали морају да прихвате и да се понашају по његовом диктаторском систему – напомиње Анђелковић.

Министар одбране Милош Вучевић је напоменуо да постоје нове претње које стижу из јужне покрајине и да Курти наставља да спроводи своју вољу – Космет у коме нема Срба.

– Ово нас подсећа на догађаје из Бања Луке 1992. године, када је био угрожен живот беба, када није могла да се изврши достава лекова. После 31 године ви имате ситуацију да неко не дозвољава лекове за грађане. Ево питање за наше невладине организације, који више плачу за дрвећем: Је л’ имате нешто да кажете на то што Срби на КиМ немају лекове или ћете опет рећи да је то нека ујдурма или да то ради Вучић? Када изађу са севера Косова, не могу после да се врате, малтретирају људе, праве притисак – истиче Вучевић и додаје:
– Чак ни бомбардовање није довољно. То је била и копнена агресија и офанзива, зато смо могли да чујемо сведочења о Кошарама и Паштрику. Само да се из Брисела суздрже од твитовања да се позивају обе стране на уздржаност. Када су упуцана два дечака на КиМ, онда је портпарол ЕУ осудио пуцање на КиМ, а похваљује рад тзв. косовске полиције. Не каже да се пуцало на дечаке на Бадњи дан, зато што су Срби.

Када се неком онемогући да нормално живи, онда се размишља о мењању средине, и управо тај страх јесте најважнији механизам за довршавање етничког чишћења, каже председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша, наводећи да је Курти задојен мржњом, и упозорава је да лажни премијер жели нову „Олују“.

– Не употребљава се директно оружје, али Аљбин Курти покушава да све институције стави под своју контролу. КБЦ је једина институција која ради у пуном капацитету и која пружа услуге свим Србима. Ту се лече и други грађани. Аљбин Курти не бира више средства, битно му је да свој мандат који је започео на мржњи према српском председнику Александру Вучићу доведе до краја, јер је у свом програму јасно рекао шта му је намера, да се на Косову очисте Срби и да то постане етнички чиста територија – наглашава је Бериша и додаје да су Куртијеви потези радикалнији након боравка министра правде Хрватске у Приштини.

Курти нема кочницу

Начелник одељења за плућне болести КБЦ „Косовска Митровића“ др Милан Ивановић изјавио је да Курти претвара КиМ у концентрациони логор за Србе.

– Аљбин Курти у својој стратегији загорчавања живота Србима предузима све могуће мере, а овај пут на ред је дошло и отежавање живота Србима – поручио је др Ивановић и додао да ће то додатно угрозити живот Срба у социјалном, економском и смислу лечења.

– Не постоји право на лечење, не постоји право на живот – закључује Ивановић.

Не бирају средства

После забране увоза српске робе на КиМ, која траје већ месец и по дана, привремене приштинске институције намеравају да забране и рад српских предузећа која у својим називима садрже реч Србија, односно Косово и Метохија.

Такозвана министарка предузетништва, трговине и индустрије лажне државе Косово Розета Хајдари у изјави за медије на албанском језику поручила је да је током „инспекције“ утврђено да у 48 досијеа предузећа регистрованих у Агенцији за регистрације има „спорних одредница“ и додала да ће њихове дозволе за рад бити суспендоване.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке