Србија

ОЛУЈНИ ОБЛАК СТИЖЕ У СРБИЈУ ТАЧНО У ОВО ВРЕМЕ: Очекују се нове поплаве и ГРАД

Викенд пред нама доноси прави временски ролеркостер и јако захлађење.

У Србији ће још данас бити сунчано и топло, а затим ће доћи до израженије промене времена и очекују се грмљавинске непогоде, пад температуре за 15 степени и огромна количина кише за кратко време. Уз то у неким деловима земље очекује се и град!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како метеоролог Иван Ристић објашњава, ово није уобичајено време за ово доба године.

Олујни облак стиже у Србију сутра око 14 часова

– Суперћелијске олује су нешто ново што нам се десило. Сад имамо продор хладног ваздуха који углавном долази крајем августа и почетком септембра. Долази до формирања јаког циклона. Киша и грмљавина је већ почела у Словенији, а олујни, грмљавински облаци доћи ће и у Србију сутра око 14 часова – рекао је Ристић.

Противградне ракете нам неће помоћи

А како Ристић каже, од обилних падавина, града и поплава које нам следе се не можемо заштитити.

– Цела Србија ће бити под тим олујним облаком и пашће доста кише са олујним ветром, а биће и града. Од града се не можемо заштитити. Противградне ракете неће нам помоћи. Пашће око 50 мм кише и треба упозорити грађане јер већ кад количина пређе 20 мм долази до бујичних поплава, тако да ће сектор за ванредне ситуације сутра имати пуне руке посла. Лето иде на паузу и имаћемо три до четири дана максималну температуру до 20 степени. Од уторка се враћа полако летње време када се очекују пријатне температуре – рекао је Ристић за Курир.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

Ознаке