Издвајамо Србија

ХАОС У ПРИШТИНИ! ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ УДАРИЛИ ЈЕДАН НА ДРУГОГ: Заратили око такси и…

Харадинај је рекао и да би могао да размотри суспензију сто одсто увећаних такси на робу из Србије и БиХ

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај изјавио је у петак да је тзв. косовски председник Хашим Тачи нанео велику штету тзв. Косову ставом да демаркација буде део дијалога са Београдом и поновио да је спреман да размисли о суспензији такси под досадашњим условима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Својим идејама о подели и корекцији граница педседник је нанео штету напретку државе и зато смо доспели у ситуацију у којој смо данас – рекао је Харадинај, који је присуствовао комеморацији академика Идриза Ајетија.

Харадинај је то рекао новинарима који су га питали да коментарише изјаву Тачија да је на његов наговор Харадинај одустао од идеје о организовању међународне конференције о тзв. Косову. Тачи је то рекао данас у Тирани на скупу са албанском дијаспором.

Он је прецизирао да би међународна конференција о тзв. Косову, за коју се залагао Харадинај, увела Русију у дијалог што сматра неприхватљивим.

Како преносе медији, Харадинај је рекао и да би могао да размотри суспензију сто одсто увећаних такси на робу из Србије и БиХ, ако би Београд и Приштина договорилил да финални споразум о нормализацији односа гарантује непроменљивост граница и да Заједница српских општина неће имати извршна овлашћења.

– Желимо да укинемо таксе, али то није могуће учинити у процесу који није до краја јасан. Било би бесмислено – рекао је Харадинај.

Сматра да је за Приштину боље да буде упорна, па и по цену последица него да заврши са споразумом који би, како је рекао, био неправеден за тзв. Косово.

 

Извор: Тањуг