Свет

БИЋЕ ТРАМПОВОГ ЗИДА! Конгрес САД одобрио 68 милијарди долара ЗА ГРАДЊУ ЗИДА ПРЕМА МЕКСИКУ!

Фото: Јутјуб
Подсетимо, Трамп је још у јануару издао извршну наредбу да се почне са изградњом зида на граници, јер је то „Америци очајнички потребно“

Представнички дом америчког Конгреса одобрио је синоћ одређивање 68 милијарди долара за развој војне моћи САД, преноси Ројтерс.
Агенција наводи да је истовремено усвојен закон којим се обезбеђује новац за изградњу зида према Мексику који је председник САД Доналд Трамп обећавао током предизборне кампање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Трамп је још у јануару издао извршну наредбу да се почне са изградњом зида на граници, јер је то „Америци очајнички потребно“.

Иако су експерти за околину упозорили да ће изградња тог зида угрозити 111 животињских врста и да ће изазвати негативне последице по животну околину, нико те наводе није узео за озбиљно.

Скоро две трећине Американаца противи се изградњи овог зида, а скоро 70 одсто њих сматра да ће на крају изградњу зида они сами платити.

Према информацијама које су процуриле из америчке администрације, изградња зида трајаће три године и укупно ће коштати преко 19 милијарди евра.

Извор: Telegraf.rs / Tanjug