Издвајамо Свет

ДВОЛИЧНИ АМЕРИКАНАЦ! ТРАМП: То што сам причао са Путином неће се догодити! (ФОТО)

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Председник САД Доналд Трамп повукао је реч о томе да ће са Русијом основати јединицу за сајбер безбедност, написавши на Твитеру да не мисли да би то могло да се оствари, што је урадио само неколико сати након што су га оштри критиковали републиканци рекавши да се Москви не може веровати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је у недељу написао на Твитеру да су он и председник Русије Владимир Путин на маргинама самита Групе 20 (Г20) разговарали о формирању јединице за сајбер безбедност, како би покушали да избегну проблеме као што је сајбер мешање у изборе.

Идеју су одмах критиковали републиканци, који су се запитали да ли би САД требало да сарађује са Москвом након наводног мешања Русије у америчке председничке изборе 2016. године.

Трампови саветници, међу којима и државни секретар САД Рекс Тилерсон и министар финансија Стивен Мнучин, недавно су покушали да објасне Трампову идеју.

Мнучин је у суботу рекао да су се Трамп и Путин договорили да направе сајбер јединицу која ће се постарати да не долажи до било каквог мешања, да ће радити на сајбер безбедности заједно.

Трамп је касније у недељу, након реакције републиканаца покушао да „смири идеју“ коју је имао са Путином током разговора на маргинама самита Г20.

„Чињеница да смо председник Путин и ја разговарали о јединици за сајбер безбедност не значи да ја мислим да може да се догоди. Не може“, написао је Трамп на Твитеру и потом поменуо договор о обустави ватре у Сирији.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug