Издвајамо Србија

ТУЧА НА ЗАКИНТОСУ: Ово је Србин који је хтео да заштити сестру од Американца, а сада је оптужен за убиство!

Милош Сенић (25) из Грабовца код Обреновца допутовао је 1. јула у Србију са привременог рада у Јужној Африци и трећег дана по доласку са друштвом отпутовао на Закинтос, не слутећи да ће тамо завршити иза решетака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сенић се сумњичи да је још са седморицом младића насмрт претукао Американца Бакарија Џаварда Хендерсона (22), а тужилац их терети за тешко дело групног убиства са предумишљајем, за које је у Грчкој запрећена доживотна робија!

Милошеви родитељи Драган и Душица кренули су у понедељак у подне у Грчку да посете сина и подрже га уочи сведочења које ће бити у уторак.

У породичној кући тренутно само бака Ружа Сенић и њена јетрва Драгица Сенић. Ружа Сенић каже да се Милош јавио њој и родитељима из полиције и у кратком телефонском разговору рекао да није умешан у убиство.

– Милош је хтео да заштити сестру од тетке Јовану Марковић из Скеле, код Обреновца, која је била са њим у бару и случајно се нашла на удару Американца. Кавга је избила када је Американац хтео да се слика са конобарицом Српкињом која га је одгурнула.

Њен момак, који је седео за столом поред Милошевог, устао је да је заштити, али му је Американац флашом разбио главу!

Крв је прснула по Милошу, док је парче стакла засекло Јовану. Милош је гурнуо Јовану под сто да би је заштитио. Када је Бакари кренуо према њему, рекао му је на енглеском да се склони и одгурнуо га. Милош није излазио из бара на улицу, нити је тукао несрећног младића – забринуто прича Ружа Сенић.

Милошева бака каже да је он у петак ујутру отишао из бара у апартман на спавање, не знајући да је Бакари насмрт претучен. Ухапшен је тек наредног дана, када је полиција прегледала снимак и утврдила да је био у бару.

– Покупили су га на плажи! Рекли су му само: „Камера је показала да си имао контакт са убијеним момком“. Јована нам је прва јавила за хапшење, а Милошу су касније дозволили да нас позове.

Јована и њен момак су у недељу били код њега у посети. Полиција их је пустила на 10 минута да га виде и дају му чисту гардеробу – каже бака и додаје да стрепи да ли ће га пустити из притвора.

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: Курир.рс