Издвајамо Свет

ЗАПАМТИЋЕТЕ ОВО, ГАДОВИ! Рогозин побеснео на Румуне, јер НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ЊЕГОВОМ АВИОНУ ПРЕЛЕТ ДО МОЛДАВИЈЕ!

Потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин написао је објаву на Твитеру из које се види да је неизмерно бесан на Румунију и тако открио драму која се дешавала у ваздуху изнад ове земље!

– Румунске власти угрозиле су животе путника на лету С7, међу којима је било жена и деце. Горива је било довољно до Минска. Само сачекајте на наш одговор, гадови – написао је бесни Рогозин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Руски потпредседник Владе ишао је у Кишињев на лични позив председника Додона, цивилним авионом с ознаком С7. Сутра је требало заједно са председником Молдавије да крене у Бендери, где ће се одржати догађај у част 25-годишњице мировне мисије у Дњестру.

 

https://twitter.com/Rogozin/status/890920429346574336

Међутим, румунске власти одбиле су да пропусте његов авион према Кишињеву, па јер руска делегација била принуђена да се врати, и да због недостатка горива слети у Минск.

Рогозин је додао и да ће до Молдавије стићи мотоциклом ако треба!

Рогозин је оценио да је одлука румунских власти „демарш молдавском председнику”.

Министарство иностраних послова Румуније потврдило је да су власти те земље одлучиле да не дозволе руском авиону да прелети њен ваздушни простор. У саопштењу није наведен разлог за ову одлуку.

Румунија је одбила захтев руске авиокомпаније С7 за лет авиона у којем је из Москве у Кишињев кренуо потпредседник Русије Дмитриј Рогозин, уз образложење да не дозвољава особи која је под санкцијама да улази у њен ваздушни простор.

Раније је амбасадор Русије у Молдавији Фарит Мухаметшин саопштио да румунске власти нису дозволиле да путнички авион, међу чијим је путницима био и Рогозин, уђе у ваздушни простор те земље.

У авиону је 165 путника, међу којима и 11 деце. Посада је одлучила да слети на аеродром у Минску.

„’С7 ерлајнз’ чини све што може да што пре превезе путнике у Кишињев. Поред тога, на аеродрому у Кишињеву 170 људи очекује повратни лет“, додаје се у саопштењу.

Руски потпредседник Владе је ишао у Кишињев на лични позив председника Додона. Сутра је требало заједно с председником Молдавије да крене у Бендери, где ће бити обележена 25. годишњица мировне мисије у Дњестру.
Извор: rs.sputniknews.com / Информер.рс