Издвајамо Свет

УЖАС У ХЈУСТОНУ, НАУЧНИЦИ У ШОКУ: Ураган ХАРВИ СЕ „ГРЕШКОМ“ ВРАЋА према Мексичком заливу?!

Фото: Јутјуб

Амерички Национални центар за урагане објавио је данас да се тропска олуја Харви, мимо очекивања, враћа према Мексичком заливу након што је кренула према унутрашњости, откако је стигала до копна у петак увече

У препоруци Центра наводи се да се поплаве опасне по животе људи настављају у Хјустону и у широј регији јужног Тексаса, преноси АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харви има ветрове максималне брзине од 64 километра на сат, а Центар наводи да би се могао слабо појачати док се приближава обали.

Како се наводи, могуће је да се Харви врати ка североистоку у одређеној тачки у уторак.

Метеоролози су прогнозирали додатних 64 центиметра кише у петак а Центар тврди да друге претње представљају торнада и олује које се крећу од унутрашњости према обали.

Трамп: Опоравак ће бити скуп, разговараћу са Конгресом

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће напори за опоравак након урагана Харви бити веома скупи и да ће разговарати са Конгресом о томе.

„Имамо посла са Конгресом. Као што знате, то ће бити веома скупа ситуација“, рекао је Трамп новинарима у Овалном кабинету, а уочи пута у области погођене невременом, преноси Ројтерс.

Он је истовремено похвалио напоре становника Тексаса приликом извлачења жртава олује из поплављених подручја Хјустона.

Трамп ће у уторак обићи Хјустон, а како је најавио могао би да се врату у суботу и заустави у Луизијани, где тренутно влада невреме.

 

Извор: тањуг