Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ПОБЕСНЕО НА БИЉАНУ ПЛАВШИЋ: Она је највећи хашки издајник, Слобо јој је поклонио стан а она…

Свако “врти” своју причу!

Након што је некадашња председница РС и хашка осуђеница Биљана Плавшић у ексклузивној исповести за “Ало!“ оплела по свом хашком сапатнику лидеру радикала Војиславу Шешељу наводећи да се у Хагу дружио само са, како је рекла, “Тутом чувеним усташом“ и да он заправо није Србин него неко ко је наметнут Србима као подвала, лидер радикала узвратио јој је да је она убедљиво највећи хашки издајник!

Loading...

Биљана Плавшић препричала је и да је вођа радикала у Хагу славио убиство премијера Зорана Ђинђића, да га је чула како је рекао да је “због те дивне вести наручио печено прасе”, али Шешељ каже да је и тај догађај само исфалсификовала.

Биљана Плавшић (Фото: Јутјуб)

– Она је признала кривицу за прогон као злочин против човечности да би добила мању казну. Није водила рачуна колико је бораца у рату погинуло верујући њој и њеним говорима. Није је било брига колико је бораца погинуло на Грбавици извлачећи њену матору мајку од преко 90 година јер је ургентно било да се она спасава, па са другима шта буде, још 1992. године. Биљана је сведочила као сведок оптужбе против Момчила Крајишника и највећим делом пресуда Момчилу Крајишнику се заснива на њеном сведочењу – каже на почетку разговора за “Ало!“ Шешељ.

Он додаје и да је Биљана Плавшић била рада и да сведочи против Слободана Милошевића, који јој је како каже поклонио и стан у центру Београда где данас живи.

– Сведочила би и против Караџића да Карла дел Понте није закључила да би то било катастрофално сведочење. Зато је Хашко тужилаштво одустало, а не она која је у Хаг дошла да сведочи против Милошевића и тамо била 15 дана. Она је једна невероватно неморална личност, чудо од покварењаштва. Када је реч о Тути, па што се не бих дружио са њим. Затвор је једна принудна заједница, нисам могао да бирам друштво. Тута је интелигентан, духовит и забаван човек и боље ми је било да се дружим са њим него са Биљаном која је само кукала како је тешка њена судбина. Да је била поштена умрла би када поштени људи умиру. Њој тешко било у затвору, а људима који су изгинули није било тешко. Издала је Републику Српску, све предала странцима који су преузели пуну власт над РС – каже Шешељ.

Лидер СРС-а се осврнуо и на прославу Ђинђићевог убиства коју је организовао у Хагу.

– Биљана није била очевидац моје прославе Ђинђићевог убистава, него су њој понешто причали па сада лаже да је она лично чула. Наравно да сам се обрадовао када сам чуо да је Ђинђић убијен, обрадовао се сваки частан и поштен Србин, обрадовало се цело руководство СРС. Ја сам тада наручио печено јагње, а не прасе јер смо имали два муслимана на спрату. Није то могло бити испоручено одмах него кроз 14 дана, да сам знао раније да ће бити убијен ја бих то раније наручио па да нам тачно 12. марта стигне печено јагње. Уз то печено јагње ја сам наручио безалкохолно пиво, безалкохолно вино, пет килограма баклаве, салату од парадајза. Милошевић није имао никавих пимедби на славље, зато немогуће да се он у разговору са Биљаном негативно о мени изражавао, као што она каже. Седеће године када су ме преселили на исти спрат где је био Милошевић ја сам свечано обележио годишњицу Ђинђићевог убиства и наручио опет печено јагње које ми је стигло тачно 12. марта – завршава Шешељ.

 

Аутор: Јелена Ђондовић

Извор: Ало.рс

Loading...
loading...
loading...