Издвајамо Србија

ЦЕЦИНИ ФАНОВИ БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛИ ГЛОГОВЦУ: „Глогиња не може да живи од глуме, још један глумац политичар“ (ФОТО)

Небојша Глоговац (Фото: Јутјуб)

Након интервјуа славног глумца у ком је изнео свој став о Цеци Ражнатовић и томе шта она представља народу, људи су у огромном броју коментарисали Небојшине речи

У интервјуу за босански магазин „Дани“, Небојша Глоговац је причао о улози Хамлета у представи Александра Поповског у Југословенском драмском позоришту, и том приликом је поменуо Цецу Ражнатовић, али и Дару Бубамару.

Светлана Ражнатовић Цеца (Фото: Ју тјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Небојшине изјаве изазвале су хаос на интернету, као и на нашем порталу, а људи су оставили на стотине коментара.

Међу њима, било је и оних који жестоко вређају и једну и другу страну, тачније и Небојшу и Цецу, али када смо све сабрали испоставило се да је више оних у којима народ говори како је Глоговац одличан глумац, али да никако није требало да „гура нос у ова посла“, нити да помиње Цецу.

Пре него што прикажемо само део (иоле пристојних коментара), подсетимо шта је Глоговац рекао:

– Имали смо невероватну срећу да до нас, након толико времена, стигне та генијална Шекспирова драма. Баш тако ће, претпостављам, за сто и кусур година генерације имати срећу да до њих, уместо свирке неког талентованог клинца који на клавиру данас разваљује Рахмањинова, дође Цеца. Јер Цеца је Шекспир данашњице – изјавио је Глоговац, који је на констатацију новинарке Тамаре Никчевић да тако поређење делује депримирајуће, узвратио речима:

– Не, није депримирајуће… То је реалност: гомилање слика које су протеклих деценија доминантно експлоатисане. Како од медија, тако од државе и политичара. Цеца је симбол времена, јунак нашег доба. Она је српска мајка, еј!

На питање шта то значи, познати глумац је одговорио:

– Не знам. Само знам да је та гинекологија веома интересантна. Можда је ту било и неког масовног силовања, а, па отуд „српска мајка“? Или је реч о нечему другом? Ко то зна?! Ипак, понављам: та особа је тек последица вишедеценијског, константног бомбардовања друштва трешом, неукусом, неморалом. Истовремено, реч је о очитој незаинтересованости сваке власти да промовише крупне и озбиљне садржаје. Зашто? Вероватно зато што знају да је човеку који живи у оваквим системима, после тешког и напорног дана, лакше да када се врати кући, пусти неку цајку, што би рекли Хрвати, него да слуша Бетовена… Можете ли у било којој од држава тзв. региона да замислите богатог доктора наука, инжењера, научника, уметника? Можете ли?! Покажите ми човека који је цркао учећи, који у малом прсту има све знање овог света, а који од своје плате овде може да живи животом достојним човека. Па, нема га! Нема таквог. Људи са знањем и талентом овде углавном немају кинте. Уместо да се баве својим послом, доктори наука са дипломама које нису купљене или украдене данас раде као кондуктери, као таксисти, продавци… Или поправљају телевизоре. Капитал се слива на другу страну.

– По томе где и коме новац иде, лако можете закључити у каквом друштву живимо, за које се вредности залажемо, шта се цени. А цени се Дара Бубамара, је**га! Она напуни коју год хоће халу кад год пожели. И пуна је лове! Вероватно има и неке додатне активности, али, боже мој. Ово је свет силиконских си*а и ду*ета. У њему је Дара Бубамара закон, не ја – закључио је Небојша Глоговац.

ЕВО И КОМЕНТАРА НА НЕБОЈШИНЕ РЕЧИ ОКО КОЈИХ СЕ У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА ВОДИ ЖЕСТОКА ПОЛЕМИКА:

Фото: принтскрин телеграф