Свет

РЕЧИ САТАНЕ! После 300 година дешифровано ЂАВОЛОВО ПИСМО са Сицилије, ево шта у њему пише!

Фото: Pixabay.com

Мистериозно шифровано писмо, које је у 17. веку написала часна сестра која је тврдила да ју је запосео сам ђаво, коначно је дешифровано помоћу алгоритма који је нађен, зачудо, на дарк вебу (скривеном делу интернета коме не може свако да приступи).

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сестра Марија Кроцифиса де ла Концеционе је тврдила да је Луцифер покушавао да је намами како би постала слуга зла, док је писала писма у манастиру Палма ди Монтекјаро, 11. августа 1676. године, пише Стампа.

ТОДОРИЋ И ХРВАТСКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ ЗБОГ ПРЕВАРЕ: Прво их тужили Руси а сада и Американци

Тада је написала поруку користећи разне симболе и језике, укључујући грчки језик, ћирилицу, арапско и руско писмо. Вековима су стручњаци, криптографи, мистици и окултисти безуспешно покушавали да дешифрују текст.

Недавно је тим из Лудум научног центра на Сицилији на дарк вебу налетео на алгоритам који им је омогућио да дешифрују наизглед неразумљив код.

– Чули смо за софтвер који вероватно користе обавештајне службе за дешифровање – рекао је Данијел Абате, директор центра, пренео је Тајмс.

– Припремали смо софтвер древним грчким, арапским, румунским и латиничним алфабетом за разбијање кода писма како бисмо показали да је стварно ђавоље – рекао је он.

Новосковани превод бизарно сложеног писма подстакао је спекулације да не само да је часна сестра била талентовани лингвиста, већ и да је можда боловала од шизофреније.

Писмо наводно описује Свето тројство у католицизму, Бога, Исуса и Светог Духа, као „бескорисне масе“ и даље наводи да „Бог мисли да може да ослободи смртнике“, истовремено охрабрујући људе да напусте Бога.

ЗАПАД ПРИЗНАО: Башар ел Асад је победник рата у Сирији

– Ја лично верујем да је сестра добро познавала језике, што јој је омогућило да смисли шифрирано писмо, а можда је патила од шизофреније, због чега је замишљала дијалог са ђаволом – додао је Абете.

– То није зауставило бројне заинтересоване сатанистичке секте које са мном контактирају од када сам објавио наше закључке – додао је Абете.

– Моја теорија је била да је ово прецизан алфабет који је измислила часна сестра која је са великом пажњом измешала знакове. Сваки симбол је добро осмишљен и структуриран, постоје знаци који се понављају, можда намерно или можда несвесно – рекао је Абете, наводи Интернешнел бизнис тајмс.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

 

Бонус видео:

https://youtu.be/SFfktz1frlE