Регион

Босна и Херцеговина у Србији има правог, искреног пријатеља и у то ће моћи да се увере наредних година

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у Сарајеву поручио је да је дошао у Сарајево да каже да Босна и Херцеговина у Србији има правог и искреног пријатеља, који то показује поштовањем територијалног интегритета и јачањем политичких и свих других веза.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић се обратио након разговора с највишим руководиоцима БиХ.

„Најважније сто желим да кажем, без обзира што знам да многи неће у то да поверују и да се понеко од оних који су за мене гласали неће обрадовати, јесте да кажем да сам у Сарајево дошао да кажем да БиХ у Србији има искреног и правог пријатеља“, рекао је Вучић на прес конференцију заједно с Драганом Човићем, председавајућим босанског Предшедниства.

ДВЕРИ ОДБРУСИЛЕ МИТРОВИЋУ: Док ти мајмунишеш нацију, Вучић је магарчи и улази у владу са Харадинајем!

Истакао је да то каже и као Александар Вучић и као председник Србије.

Грађанима БиХ поручио је да је сигуран да ће се уверити у искрено пријатељство Србије:

„Желим да поручим грађанима, без потребе да се било коме додворавам, и без обзира на њихову националну припадност, да ће у то да им је Србија пријатељ моћи да се увере у наредним годинама“.

Како је навео, БиХ је у региону најзначајнији привредни партнер, с годишњом разменом која прелази милијарду и 525 милиона евра, а верује да је и Србија највећи партнер БиХ у региону, одмах иза Немачке, Русије и Италије.

Председник је рекао да је са Драганом Човићем, Бакиром Изетбеговићем и Младеном Иванићем разговарао о више конкретних проблема, међу којима је и питање границе.

ЦЕЛА СФРЈ ЈЕ ПЛАКАЛА А ТИТО НИЈЕ УМРО 4. МАЈА: Југославију су лагали месецима!

„Управо завршавамо формирање комисије за границу и верујем да ћемо ускоро решити тај проблем. Још три одсто треба да решимо и мислим да смо близу. То би био изванредан сигнал за регион и БиХ и да покажемо да смо у стању да се договоримо једни са другима“, нагласио је Вучић.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео: