Издвајамо Србија

ВОЗАЧИ УСПОРИТЕ – ПОЧЕЛО ЈЕ: Полиција за два сата казнила 24 возача на аутопуту, јурили 160 км/х

Београд — На ауто-путу Шид-Шимановци почело мерење средње брзине возила на ауто-путу. На наплатној станици Шимановци за два и по сата кажњена су 24 возача.

Међу њима је 21 особа која није држављанин Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик начелника Саобраћајне полиције Бобан Милинковић рекао је да је мерење средње брзине на ауто-путу почело у понедељак и да ће накнадно из система бити обрађени подаци и кажњени возачи који су прекорачили брзину, а да од данас саобраћајна полиција кажњава на наплатним рампама.

Како је рекао, од 24 кажњена возача само су три држављани Србије, а 21 је странац и од тога су тројица у скраћеном поступку процесуриана пред надлежним прекршајним судом, док су остали платили казне по прекршајном налогу.

„Углавном су прекорачења била до 40 км на сат од дозвољене бризине”, навео је Милинковић. Додао је да су три прекорачења била због брзине изнад 160 км на сат.

Милинковић је рекао Тањугу да би до краја године требало на свим ауто-путевима у Србији да проради тај систем контроле и кажњавања возача на основу мерења средње брзине возила.

„Од понедељка је почело израчунавање просечне брзине кретања на деоници аутопута Шид – Шимановци. Данас смо на Шимановци применили начин вршења контроле користећи могућност да се он лајн добију подаци о прекорачењу просечне брзине. У свим наплатнм станицама се налази по један полицијски службеник и када се појави возило које је прекорачило дозвољену брзину,том возачу се узимају документа и он се санкционише“, објаснио је Милинковић.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

https://youtu.be/eDlnA6Nyq9g