Издвајамо Свет

КИМ УПЛАШИО ТРАМПА: Трамп пре тестирања хидрогенске бомбе „ОНИ РАЗУМЕЈУ САМО ЈЕДНО“ а после…

Фото: Јутјуб

Амерички председник Доналд Трамп је, на новинарско питање да ли би напао Северну Кореју, дао кратак одговор: „Видећемо“.

То је рекао након што је Пјонгјанг саопштио да је извео своју досад најснажнију нуклеарну пробу као корак даље у развоју оружја које може да погоди било који део САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најновија провокација изоловане комунистичке земље повећава опасност с којом се Америка суочава, рекао је Трамп раније у низу твитова, додавши да је „прича о смиривању“ бесмислена, преноси АП.

„Они разумеју само једно!“, написао је Трамп, не прецизирајући на шта мисли, док се припремао да се састане са својим националним безбедносним тимом, а неколико сати касније је новинарима у Вашингтону дао кратак одговор: „Видећемо“ на питање о могућности напада на Северну Кореју.

Реч је, иначе, о првој нуклеарној проби откако је Трамп у јануару преузео дужност председника САД, напомиње америчка агенција.

Јачина експлозије, коју су медији под државном контролом у Северној Кореји описали као експлозију хидрогенске бомбе, тек треба да буде утврђена.

Јужнокорејска метеоролошка служба је саопштила да је вештачки земљотрес узрокован експлозијом био пет до шест пута јачи него потреси изазвани претходним таквим пробама Пјонгјанга, којих је досад било пет.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

https://youtu.be/6og9iThqulw