Србија

ОВАКО ЈЕ ВЕЉА НЕВОЉА ПРИЧАО О ПРЕБИЈАЊУ ВАЗУРИНОГ ОБЕЗБЕЂЕЊА: Нећу да шаљем боксеру телеграм да ћу га ударити

Хапшење Вељка Беливука и његове криминално навијачке групе, која се сумњичи за најсуровија кривична дела и даље је тема број 1 у Србији.

Свакодневни нови детаљи шокирају јавност и потпуно је узнемирују, али тако је малтене од када је Србија први пут и чула за „Вељу Невољу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први пут је у жижу јавности доспео априла 2016. године, када се појавио снимак пребијања члана обезбеђења директора Партизана Милоша Вазуре. На снимку се види како Беливук и Дарко Ристић звани „Меда“ пребијају члана обезбеђења Божу Кумбуровића.

Јавност је тада била запањена бруталношћу тог снимка и исказаним насиљем.

Пребијање су снимиле камере на стадиону Партизана, али на њима није забележено како Ристић удара и другог радника обезбеђења и наноси му тешке телесне повреде, због чега је и осуђен.

Беливук је у једином интервјуу за некадашњи магазин Курира испричао како је дошло до тога, а његов приступ том насилном чину и комплетној афери би сигурно били добар прилог неком стручњаку који би правио његов психолошки профил…

Беливук је испричао да се то све дешавало након сукоба са управом и да су он и Сале били узбуњени када је ангажовано обезбеђење које би требало да им спречи улазак на стадион Партизана.

„То није могло да се деси. Ако ја сваки дан ризикујем за клуб, онда не могу да дођу неки балавандери и да ми кажу да не могу да уђем“, испричао је Беливук у интервјуу за сада угашени Неwсwеек који је био део Курира.

Он је говорио да су лепо разговарали са њима, да су им рекли да се не мешају „у туђу кућу“, јер се ни они њима не мешају у послове, али да је уверен да су Вазури „напунили главу да желимо да му наудимо“.

„Било је то на дан утакмице, а пуштен је само снимак од тренутка сукоба с чланом његовог обезбеђења. Пре тога ми пролазимо, јављамо се људима који ту раде. Ту смо јер имамо навијачки бутик на стадиону. И у једном тренутку кажем Салету: ‘Види, молим те, поставили су нове камере’. Тад настаје слика коју сада свуда објављују како Сале показује средњи прст у камеру. Пролазимо и смејемо се. Уочим код бутика ‘ауди’ и кажем: ‘Види сад кад је то Вазура’. Претходно се нисмо видели пет-шест дана. И тада излази Божа Кумбуровић, који се, када су гађали управу јајима као паун ширио у ложи. Још тада сам звао момка код којег је био раније у обезбеђењу и рекао му да пренесе да се не меша у ове ствари. Нека узме ту дневницу од 20-30 евра, није ту ништа спорно, али само да се не меша у ово. То је било неколико дана пре овог снимка…“, причао је Веља Невоља.

На снимку се види како се њих двојица поздрављају, што Беливук и потврђује.

„Приђем му, загрлим га, пољубим и на уво му кажем: ‘Брате, не мешај се у ово. Рекао сам ти већ’. Он одговара: ‘Добро, добро’ и нешто креће. Понављам: ‘Слушај, дошао си код нас у кућу, ја кад сам био код тебе у клубу и тренирао, нормално сам се понашао. Ти си сада код мене у кући. Пусти ништа му неће бити’. Одговара ми са: ‘Немој да причаш тим тоном с њим’. Он мени каже да је то пренесем Салету. Има детаљ на снимку где ја покушавам лепо руком… Људи који нису из те сфере не знају, они који се баве спортом знају да прочитају тај говор тела. Значи, руком га померим и он тада изговара: ‘Ма, немој да вас разбуцам, да вам ј…’ Како ми је поменуо мајку, истог тренутка… Пишу, ‘ударио га на кварно’. Ударити на кварно је кад неком приђете с леђа и ударите га. А ја да шаљем ‘телеграм’ боксеру који је наступао за репрезентацију да ћу да га ударим, од тога нема ништа. Искрено да вам кажем, он је добро прошао. Он је одлично прошао“, причао је Беливук.

Он је тада осуђен на годину дана кућног затвора, а Ристић на 10 месеци. Беливук је тада говорио да је сигуран да му је та казна изречена због великог притиска јавности, као и да није испуњавао ниједан услов за задржавање у притвору.

„Имам адресу на којој сам пријављен, имам радно место, жену и двоје деце, немам никакав поступак у току, не прети ми казна затвора дужа од пет година, већ ми је пасош у полицији. Није било разлога да ме задрже. Уосталом, не знам зашто се од неке туче прави баук, нормално је да се мушкарци потуку, али је то у последње време постално ненормално. Мени је горе било ту што је моја жена била згрожена, спаковала је ствари и хтела да иде из куће, јер ме никада није видела у таквом светлу. Није могла да ме препозна“, говорио је тада Веља Невоља.

Погледајте на крају снимак на коме се види како Беливук гази човека на земљи, а после га и шутира у главу док покушава да се придигне.

УПОЗОРАВАМО ДА ЈЕ СНИМАК УЗНЕМИРУЈУЋ!

Извор: Курир спорт / Неwсwеек