Свет

ПАКАО У СИРИЈИ! АМЕРИ НАПАЛИ РУСЕ, ПУТИН ОДМАХ УЗВРАТИО: Три руска војника рањена, убијено 850 бораца САД! (Видео)

Руско министарство одбране Русије на свом званичном телевизијском каналу, ТВ Звезда, објавило је да је напад Џебат ал-Нусре на руску специјалну војну полицију заправо напад Американаца, јер су амерички инструктори осмислили и припремили тај напад.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Синоћ је извршен напад на сиријску армију и руске специјалце источно од града Хама, у провинцији Идлиб која представља зону деескалације.

ЗАБОРАВЉЕНО СВЕДОЧЕЊЕ МАЛЕ ЈАНЕ: Открила шта јој је то мама дала, а то је касније пронађено поред Јелениног тела

Напад је био жесток и извршен је од стране терористичке фракције Џебат ал-Нусра, пише ТВ Звезда.

Руска војна полиција је била у крајње опасној ситуацији, јер је била блокирана артиљеријом ових џихадиста.

Сергеј Рудској, начелник Оперативне управе Генералштаба војске РФ, изјавио је да је реч о нападу америчке стране и да је напад био жесток, где су коришћени и тенкови и артиљеријска оклопна возила.

– Напад су припремили и осмислили амерички инструктори – каже Рудској.

Они су пробили фронт чак 12 километара, а до руске војне полиције су стигли веома близу, на удаљеност од три километра. Према званичном саопштењу руске стране, циљ Американаца и џихадиста је било разбијање фронта на источном правцу ка Деир ез-Зору.

Један од главних циљева је било заробљавање руске војне полиције, а реч је о групи од 29 војних полицајаца. Напад је трајао неколико сати и био је веома снажан.

ЗОРАН БАБИЋ „ВАЗДУХОПЛОВ“ ПОТУЧЕН ДО НОГУ: Ово је нова звезда неписмености у Србији

Међутим, уследила је муњевита акција руске авијације у којој су дејствовали и авиони и хеликоптери, те је напад Џебат ал-Нусре одбијен, а војна полиција спасена. Сиријска армија је повратила своје позиције. Три припадника руских специјалних полицијских снага су рањена.

Ликвидирано је 850 џихадиста, уништено 11 тенкова, пет минобацачких јединица, четири артиљеријска оклопна возила, стоји у извештају.

Пентагон је званично одбио оптужбе да амерички инструктори имају удела у овом нападу и подршци Џебат ал-Нусри.

Погледајте снимке удара руске авијације на Џебат ал-Нусру:

 

Извор: Komersant.rs