Свет

СЕВЕРНА КОРЕЈА извређала и понизила ТРАМПА и његов говор

Лондон — Високи севернокорејски дипломата Трампов говор у Генералној скупштини УН назвао „звуком псећег лавежа“, преноси ББЦ.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, у оштром говору пред Генералном скупштином УН, амерички председник је рекао „да неки делови света иду дођавола“ а лидера Северне Кореје је назвао „ракеташом“ . Такође, Доналд Трамп је рекао и да ће САД тотално уништуити Северну Кореју ако нападну Америку.

КОБНА СВАЂА МЕЂУ МАРЈАНОВИЋИМА: Ево зашто је дошло до конфликта после ког је ЈЕЛЕНА СУРОВО УБИЈЕНА!

Трампове оштре речи, међутим, није чуо севернокорејски представник у УН, јер је демонстративно изашао пре Трамповог говора.

Министар спољних послова Северне Кореје Ри Јонг-хо је ипак прокоментарисао Трампове претње, али испред седишта УН и то представља прву званичну реакцију Пјонгјанга на Трампов говор. „Има једна изрека која иде овако – Чак и када пас лаје, парада се наставаља“, поручио је он.

„Ако је мислио (Трамп) да нас изненади звуком пса који лаје,онда он очигледно сања“, рекао је севернокорејски министар спољних послова.

А када су га питали шта мисли о томе што је Трамп лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна назвао „ракеташем (рокетмен) који је у самоубилачкој мисији“ Ри Јонг- хо је одговорио „баш ми га је жао“.

 

Извор: B92.net / BBC