Свет

Путин има РЕВОЛУЦИОНАРНО решење за Северну Кореју, које би могло све да промени

Америма се то неће свидети?!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник Владимир Путин уверен је да у североисточној Азији неће бити конфликта уз употребу оружја за масовно уништавање и сматра да би Пјонгјанг требало укључити у заједничке пројекте регионалне сарадње.

– Постоји могућност да се постигне решење за проблем Пјонгјанга дипломатским средствима. То је могуће и то мора да се учини – рекао је он на Источно-економском форуму (ЕЕФ) у Владивостоку.

СТРАВИЧНА ИСТИНИТА ПРИЧА: Бог ме је спасио да свету причам где сам била и шта сам видела

Путин сматра и да Северна Кореја треба да буде укључена у заједничке пројекте како би се смањиле тензије на Корејском полуострву.

– Северна Кореја треба постепено да се укључује у регионалну сарадњу, Русија има неке конкретне предлоге који су свима познати, а који би укључивали заједничку железничку мрежу која би повезала Траншибирску и Корејску железницу кроз Северну Кореју – рекао је Путин.

Такође, како је додао, може се радити и на развоју инфраструктуре за транспорт гаса, као и севернокорејских лука, преноси ТАС С. Путин је додао да је војна хистерија око севернокорејске кризе контрапродуктивна додавши да Пјонгјанг неће окончати свој нуклеарни и ракетни програм зато што сматра да је он његово једино средство за самоодбрану.

– Немогуће их је уплашити – рекао је Путин и додао да се као подстицај за замрзавање свог програма Северној Кореји нуди могућност укидања санкција. Али безбедносни ризици, према становништу Пјонгјанга, превазилазе његову евентуалну економску добит.

САД УПОРНО ЧАЧКАЈУ МЕЧКУ, ПРЕВРШИЛИ СУ СВЕ МЕРЕ: Американци заузели кров руског конзулата

– Ми им говоримо да нећемо наметнути санкције што значи да ћете живети боље, имати више новца и укуснију храну на столу, бољу одећу, али следећи корак, мисле они, јесте позив на гробље. А они никад неће пристати на то – рекао је Путин.

Он је навео да види жељу администрације америчког председника Доналда Трампа да смири ситуацију на североистоку Азије. Када је реч о решењу проблема Северне Кореје, Путин очекује да ће у Вашингтону победити здрав разум.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео: