Издвајамо Свет

РОБЕРТС: Америком управља влада из сенке а Русија је проглашена за НЕПРИЈАТЕЉА, зато мора да…

Руси су забринути због Вашингтоновог самовољног затварања њиховог конзулата у Сан Франциску и илегалног тражења дипломатске имовине. Нема сумње да је Вашингтон прекршио дипломатску заштиту и међународно право.

Зашто је Вашингтон показао своје лице свету?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли је то зато да би показао да се Русија не може заштити од Вашингтона, колико год она јака била? Никакво међународно право, никакав дипломатски имунитет не може Вашингтону стати на пут. Вашингтон може прекршити све законе без икаквих последица.

Став Вашингтона је да сила, и само сила, све омогућава. Закон је бачен кроз прозор, па зашто се онда Русија ослања на закон у својим односима са Вашингтоном?

Да ли да би подметнули неке лажне доказе у руској имовини о руском саучесништву на америчким председничким изборима на којима је изабран кандидат који је више преферирао мир, а не конфликт са Русијом?

Руски министар спољних послова Лавров је рекао америчком државном секретару да ће их Русија тужити за ову заплену и претрес руске дипломатске имовине. Дакле, овде поново видимо да Руси покушавају да се носе са Вашингтоном кроз закон, судове, дипломатију, и шта год, а не суочавају се са стварним проблемом.

Шта је стварни проблем?

Стваран проблем је да је амерички војно-безбедносни комплекс, најмоћнија компонента америчке владе, одлучио да је Русија непријатељ који оправдава њихов годишњи буџет од 1.000 милијарди долара и моћ која иде уз то.

Другим речима, Русија је проглашена америчким непријатељем број један, и не постоји никаква руска дипломатија, руски одговори и руске референце о њеном непријатељу као о “партнеру.“

Драга Русијо, мораш схватити да ти је додељена улога “Непријатеља.“

Да, наравно, нема објективног разлога да Русија буде проглашена америчким непријатељем. Ипак, Русија је тако именована. Вашингтон није заинтересован ни за какве чињенице. Вашингтоном управља влада из сенке и Паралелна држава, која се састоји од ЦИА-е, војно-безбедносног комплекса и финансијских интересних група. Ове интересне групе подржавају америчку хегемонију, како финансијски тако и војно. Русија и Кина стоје на путу овим моћним интересним групама.

Случај против Русије постаје све апсурднији из дана у дан. Неwсwеек је управо објавио причу која сугерише да Русија стоји иза бомбардовања на Бостонском маратону.

Русија не може учинити ништа по питању њеног именованај за Непријатеља број један.

Дакле, шта Русија може учинити?

Све што Русија може да учини је да окрене леђа Западу, док врло пажљиво прати предстојећи напад изненађења. У Америци нема ничег за Русију. Било која америчка инвестиција у Русији ће бити искоришћена за оштећење Русије. Русији не треба никакав амерички капитал.

Веровање руске централне банке у то да је Русији потребан страни капитал је доказ успешног испирања мозга руским економистима од стране америчког неолиберализма током ере Јељцина. Руској централној банци је толико испран мозак да она није у стању да схвати да руска централна банка може финансирати руски развој без икаквих страних зајмова.

Изгледа да руска влада и даље не схвата да је једини разлог зашто се Русији могу наметнути санкције тај што је Русија ухваћена у замку западног финансијског система. Економски савети које руска влада добија од својих неолибералних економиста којима је испран мозак, служе само интересима Вашингтона, а не интересима Русије.

Русија не би требало да користи западне механизме финансијског клиринга који служе интересима Вашингтона.

Када ће руска влада престати да се претвара да јој је њен непријатељ партнер?

Зашто руска влада не може да види стварност која јој је пред носом, и која константно вређа и злоупотребљава Русију?

Зашто је Русија тако одлучна у томе да буде део корумпираног Запада, па прихвата сваку увреду, сваку злоупотребу?

Запад има простора само за једну аутономну моћ. Нема места за другу.

Кина, која намерава да буде богата попут капиталиста, такође се чини нереална у својим односима са Вашингтоном.

Оркестрирана “корејска криза“ није о Северној Кореји. Она је оркестрирана да би омогућила Вашингтону да постави базе нуклеарних ракета на кинеској граници, баш као што је оркестрирана “иранска криза“ била изговор за постављање база нуклеарних ракета на руске границе.

Русија не може бити и суверена и бити део Запада, а Кина не може себи приуштити да побрка самоодржање са економским споразумима са Америком.

Ако овде две силе које су способне да ограниче унилатерализам Вашингтона показу знаке конфусизе по питању последица, оне ће рат учинити вероватнијим.

 

Извор: Wебтрибуне.рс

БОНУС ВИДЕО