Издвајамо Спорт

СЛОВЕНАЦ ПИТАО ДРАГИЋА ЗАШТО НЕ СЛАВИ НА СЛОВЕНАЧКОМ ВЕЋ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ: Његов одговор ће вас одушевити

Млађи брат капитена Словеније није био у прилици да помогне својој репрезентацији, али активно је подржава путем друштвених мрежа

Горан Драгић доминира на Еуробаскету у дресу Словеније, коју је довео до великог финала. Он и Лука Дончић предводе “Змајеве“ на овом првенству, а вероватно би тим Игора Кокошкова био и јачи да је и рођени брат Горана Драгића – Зоран Драгић могао да наступи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кошаркаш Олимпије из Милана је попут брата сјајан кошаркаш и некада је играо и у НБА лиги за Финикс и Мајами, заједно са братом Гораном. На Еуробаскет није могао због повреде, али својој репрезентацији пружа подршку путем друштвених мрежа, а занимљиво је да све објаве пише на српском језику. То је урадио и после меча са Шпанијом у коме је Словенија размонтирала Фурију са чак 20 разлике.

Иначе, и Горан и Зоран имају српско порекло. Отац им је пореклом из Зворника и са 15 година је дошао у Словенију, где се оженио словенком. Код оба Драгића је јака српска “црта“ у карактеру и обојица су поносни на то своје порекло.

Због писања на српском, Зоран Драгић је недавно ушао у полемику са једним Словенцем, који му је замерио на томе и поручио да све то што пише, може да напише и на словеначком језику.

Уследио је одговор Зорана Драгића који је поручио да “није то то“ када напише на словеначком.

– На словеначком не звучи тако добро – одговорио је Драгић.

Фото: Твитер принтскрин

Словенија у финалу чека победника дуела Србија – Русија, који је на програму у петак од 20.30 уз пренос на РТС-у.

Финале је на програму у недељу са почетком од 20.30, и такође ће пренос радити РТС.

 

Извор: Телеграф.рс

БОНУС ВИДЕО