Издвајамо Свет

СУДЊИ ДАН ИПАК ДОЛАЗИ, НЕ ПАНИЧИТЕ … Американци послали свемирски брод да спречи УДАР АСТЕРОИДА који иде ка нама

Фото: Јутјуб

Крај света? Свемирски брод лети поред Земље јурећи “претећи“ астероид усред страхова о судњем дану

Свемирски брод је послат да истражи астероид за који се научници из НАСА-е плаше да би једног дана могао угрозити Земљу усред предвиђања о судњем дану да ће доћи крај света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о маневру, названом Земљина гравитациона асистенција, уследила је усред тврдњи теоретичара завере да ће се мистериозна планета сударити са Земљом и довести до краја света.

НАСА-ин ОСИРИС-Реx је летео отприлике 17.700 км изнад Антарктика.

Свемирска летелица је користила гравитацију планете како би преузела брзину на свом путу за истраживање астероида.

Њена промена брзине је износила 13.600 километара на сат, што је последица прелетања, каже НАСА.

НАСА је лансирала ОСИРИС-Реx са Флориде 2016. године како би појурила Бену, мрачни астероид који би једног дана могао угрозити Земљу.

Планирано је да сонда стигне на Бену у августу 2018. године, и истраживаће овај астероид неколико месеци.

Затим, у јулу 2020. године, се очекује да доведе до експлозије астероида, изазивајући да се претвори у камење и прашину.

Покушаће да узме узорак прашине да га донесе на Земљу када се буде враћала 2023. године.

Данте Лаурета, главни истраживач мисије, прошлог месеца је рекао: “Земљина гравитациона асистенција је паметан начин да се свемирска летелица помери на Бену користећи гравитацију саме Земље, а не да се троши гориво.“

Док је ОСИРИС-Реx обављао своје прелетање, научници ове мисије на Универзитету у Аризони су тестирали његове инструменте и користили камеру свемирске летелице за снимање Земље и Месеца.

НАСА је такође подстакла аматерске астрономе са специјализованом опремом да фотографишу ОСИРИС-Реx док је пролазио поред и да поделе своје фотографије са свемирском агенцијом.

Лаурета је рекао: “Прилика за прављење слика ОСИРИС-Реx свемирске летелице док се приближава Земљи представља јединствен изазов за посматраче да развију своје вештине током овог историјског прелетања.“

То је уследило јер теоретичари завере тврде да ће колосална Планета X, такође позната и као Нибиру, прићи Земљи изван Сунчевог система и подстаћи крај света.

Теоретичари, који су своје животе провели декодирајући скривена библијска пророчанства и тајне, веровали су да се свет могао окончати 23. септембра.

Међутим, НАСА је жестоко одбацила постојање планете Нибиру.

НАСА је рекла: “Планета Нибиру не постоји, тако да неће доћи до судара.“

“Прича о Нибиру планети постоји већ годинама (као и прича о “данима таме“) и периодично се прерађује у нове апокалиптичне приче.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс