Издвајамо Русија

НОВА РУСКА ЗВЕР СЕЈЕ СТРАХ НА ЗАПАДУ: Нови руски ловац МИГ-41 биће бржи од ракете, нико неће моћи да га обори!

Руска компанија “Миг” започела је израду новог војног авиона који ће заменити постојећи Миг-31. Главна одлика најновијег ловца-пресретача је што ће моћи да развије хиперсоничну брзину, а према најавама, производња би требало да почне до 2025. године.

Прочитајте још: НОВО РУСКО ЧУДО: Стратешки бомбардер ПАК ДА ће дејствовати са територије РУСИЈЕ!

О овом авиону се готово ништа не зна јер, као и сви други најмоћнији војни пројекти, носи ознаку “тајно”, преноси “Спутњик”.

Пројекат конструисања новог пресретача покренут је почетком 2014. године. Тада је представник Комитета за одбрану руске Државне думе, посланик Александар Тарнајев, саопштио да је потписан одговарајући документ о извођењу научно-истраживачких и огледно-конструкторских радова на ловцу-пресретачу Миг-41.

Нови авион ће имати све најбоље карактеристике његовог претходника, користиће се најмодернији материјали и моћи ће да развије брзину од преко четири маха, што значи да ће бити бржи од ракете.

Због брзине коју ће авион моћи да развије, ниједан тренутно постојећи противваздушни систем, сем руског С-500, неће бити у стању да га обори.

Прочитајте још: НАЈВЕЋИ МИТ РАТА СА НАТО ПАКТОМ: Како су Срби напали базе у Тузли и Тирани(ВИДЕО)

Иначе, Миг-31 је се и даље сматра окосницом руске авијације, а тренутно је у току модернизација одређеног броја тих летелица. Како је раније најављивано, Миг-31БМ ће добити нову авионску електронику, наоружање и радарску опрему.

 

Извор: rs.sputniknews.com