Свет

Три америчке опције за РАТ са Северном Корејом: Од ЈЕДНЕ сви зазиру!

Ратни хушкачи из Пентагона припремају сценарије којима би “уразумили Кима”

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је амерички председник Доналд Трамп у телефонском разговору кинеском председнику Си Ђинпингу казао да војна акција против Северне Кореје није његов “први избор”, и даље се многи питају хоће ли на крају ипак остварити своју претњу и “сравнити са земљом Северну Кореју”. Ратоборном Трампу до сада су се више свиђали предлози његових генерала „јастребова“ него мирољубиви предлози који су стизали пре свега из Москве и Пекинга, а на крају и из Сеула.

ИРМА СВЕ БЛИЖЕ А 50.000 АМЕРА ТРАЖИ СКЛОНИШТЕ: Сат откуцава, НУКЛЕАРНИ УРАГАН иде ка Флориди!

Очигледно да је америчким генералима испод части да за дипломатским столом решавају проблеме са малим земљама. Баш ти ратни хушкачи из Пентагона припремају сценарије којима би “уразумили Кима”. Шеф Пентагона Џејмс Метис поручио је да се проблем Северне Кореје не може решити санкцијама и зато се руководство Северне Кореје мора сатерати у угао.

Американци тврде да су припремили неколико сценарија како да “смире” лидера Северне Кореје. Први је да појачају санкције. То подржава и немачка канцеларка Меркел. За разлику од њих, Путин сматра да су санкције против Северне Кореје бесмислене јер су тамо спремни да “једу траву” да би очували безбедност земље.

– Русија осуђује нове атомске пробе Северне Кореје. Оне имају карактер провокације. Једини пут за решење тог проблема су дипломатски преговори. Остало води директно у планетарну катастрофу – рекао је Путин.

Руског председника посебно љути што Вашингтон позива Москву да се придружи санкцијама Пјонгјангу, а недавно су баш Русију ставили на исти списак строгих санкција какве су наметнуте Северној Кореји и Ирану.

Други сценарио је војна интервенција уз помоћ армије Јужне Кореје. У тој земљи Американци имају око 30.000 својих војника. Вашингтон је већ покушао да наговори Јужну Кореју да уђе у рат са браћом са севера. Велико разочарање за Трампа било је кад је чуо мишљење председника Јужне Кореје Мун Ђае Ина, који му је рекао да “нови рат Корејско полуострво не би издржало” и да се зато залаже за дипломатију.

Незадовољан Муновом изјавом Трамп је запретио да ће раскинути уговор о слободној трговини са Јужном Корејом. Американци истичу да су они били верни савезници овој земљи седам деценија.

– Развијали сте се брзо захваљујући томе што сте били под нашом заштитом – претећи су поручили Сеулу из Вашингтона.

За рат са суседном државом Вашингтон је Сеулу обећао противракетне системе, авионе Ф-35, модерне хеликоптере…

Јужнокорејски председник, наравно, свестан је да Трамп није једини играч на његовом полуострву. Кина је већ забранила рад фабрике за монтажу корејских аутомобила “хјундаи” у својој земљи, притискајући Сеул да “смири реторику”.

Мун је више пута разговарао са Путином телефоном, а у среду су се срели у Владивостоку на економском форуму. Путин је после разговора са председником јасно рекао да Москва неће признати Северној Кореји статус “атомске државе”. После разговора са Муном, Путин је уверен да рата неће бити.

УРАГАН ИРМА ПОЈЕО ОКЕАН! Невероватан призор после катастрофе на Бахамима!

Трећи сценарио Американаца био би – бацити атомску бомбу на Северну Кореју. За сада у тај расплет мало ко верује.

Ако уопште дође до америчке војне интервенције, реалније је очекивати да ће они својим високопрецизним оружјем покушати да униште Кимове нуклеарне објекте.

– Ми не тежимо да потпуно уништимо Северну Кореју, али знамо како то можемо да урадимо – казао је шеф Пентагона Џејмс Метис.

Али ако Американци заиста крену у масован напад на војску и објекте Северне Кореје, морају бити свесни да ће радиоактивни облак покрити цели регион. Тако ће бити кажњен не само “атомски Ким”, него сви у окружењу.

Војно руководство Северне Кореје свесно је да не може да победи САД и Јужну Кореју, већ им је циљ да у случају рата задају што болнији ударац својим противницима. Сеул је удаљен свега четрдесетак километара од границе. А у близини демилитаризоване зоне Северна Кореја је сконцентрисала своју далекометну артиљерију, вишецевне бацаче…

 

Извор: Novosti.rs / Srbija Danas

 

Бонус видео: