Издвајамо Свет

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Рат са Северном Корејом је заказан, ево када почиње… (ВИДЕО)

Пензионисани генерал САД Бери Мекафри тврди да ће Америка бити у рату са комунистичким режимом у Пјонгјангу „до следећег лета“.

Ким Џонг-ун је наставио да ескалира своју претећу реторику против Сједињених Држава и њених савезника, усред продубљивања кризе на корејском полуострву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши генерал америчке војске одбацио је могућност да се Северна Кореја врати за преговарачки сто, што је замерио америчком председнику Доналду Трампу.

„Проблем је што имамо толико криза која се сада одвијају, потенцијално, да то преоптерећује дипломатске напоре, као и способност америчких оружаних снага да то реше. Не желим да ми скренемо пажњу са Северне Кореје“.

„Садашњи начин комуницирања америчке администрације и по мом мишљењу, недостатак дипломатске и озбиљне стратегије, води нас у рат следећег лета“

Раније ове недеље, експерти су открили забринутост да ће Северна Кореја извршити „одмазду“ са балистичком ракетом пред предстојећу заједничку поморску вежбу САД-а и Јужне Кореје.

На сателитским сликама наводно су приказани пројектили постављени на лансерима који се транспортују из хангара близу Пјонгјанга.

Амерички и јужнокорејски званичници сумњају да Ким планира да покрене ракете способне да стигну до територије САД.

 

 

Извор: Курир / Express.co.uk