Издвајамо Србија

НАРОД ЋЕ ВИДЕТИ СРПСКЕ МИГОВЕ: Ловачки авиони ће бити спремни за ПИСТУ НА СВЕЧАНОСТИ 20. ОКТОБРА!

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Радови на склапању ловачких авиона који су за Војску Србије испоручени из Русије улазе у завршну фазу; На свечаности 20. октобра на Аеродрому Батајница учествоваће и руска акро-група „Стрижи“ 

Састављање авиона „миг-29“ на Аеродрому Батајница улази у завршну фазу и они ће бити потпуно спремни за приказ поводом Дана ослобођења Београда 20. октобра. У Министарству одбране незванично је потврђено да ће свечаност под називом „Слобода 2017“ увеличати и руска акро-група „Стрижи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главне звезде програма на батајничком аеродрому, који припрема Министарство одбране, биће „мигови“ који су првих дана октобра испоручени из Русије. На њиховом склапању у Ваздухопловном заводу „Мома Станојловић“ раде наши техничари уз помоћ стручњака из Русије.

Руска амбасада у Београду преко портала „Спутњик“ и „Раша бијонд Србија“ објавила је прве фотографије новопримљених летелица. На њима се види да су поједини авиони већ састављени и пребачени у хангар на Аеродрому Батајница у који су смештене летелице из састава 204. ваздухопловне бригаде. Авиони су у Србију стигли офарбани у шаре идентичне „миговима“ које већ користи наше Ратно ваздухопловство.

– Летелице које су стигле из Русије биће изложене у делу статичког програма планираног за 20. октобар и неће летети – објашњавају у Војсци Србије. – „Мигови“ су у летном стању, али још не задовољавају све стандарде за прописан лет. Њима предстоји тзв. предекспортна припрема која ће бити извршена у заводу „Мома Станојловић“

ДЕМОНСТРАЦИЈА ОДБРАНЕ НЕБА

Пилоти Ратног ваздухопловства Србије на свечности планираној за 20. октобар премијерно ће извести приказ реаговања у случају непријављеног уласка непознате летелице у српски ваздушни простор. Током демонстрације „ер полисинга“ за минимално време на небо ће се винути дежурни пар ловачких авиона из састава 204. ваздухопловне бригаде.

 

 

Извор: информер/вечерње новости