Србија

ПАЛО ХАПШЕЊЕ: Полицајац украо бомбе и муницију из Полицијске станице Палилула

Обојица осумњичених су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Немања Ј. (32) и Дарко Б. (31) због сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сумња се да је Немања Ј., полицијски службеник, запослен као административни радник у Одсеку за управне послове Полицијској станици Палилула, неутврђеног дана из ПС Палилула изнео већу количину оружја, муниције и експлозивиних материја и држао их у стану у Миријеву, у намери да их преда Дарку Б.

Осумњичени су 1. августа 2023. године заједно изнели оружје из стана, које су ставили у пртљажни кофер и поставили кофер на мотоцикл у власништву Дарка Б., који се налазио испред стана, након чега су лишени слободе од стране припадника Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије.

Том приликом је пронађено и заплењено 2.166 комада метака различитог калибра, 2 ручне бомбе, 1 димна бомба, 2 импровизована испаљивача метака који представљају ватрено оружје, као и више различитих делова оружја.

Обојица осумњичених су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Извор: Телеграф.рс