Издвајамо Србија

ОБРАЧУН ЛИДЕРА СРС И ГЛУМЦА: Шешељ назвао Лаушевића монструозним убицом, Божовић му спустио

Скандал!

Лидер радикала Војислав Шешељ поново је успео да шокира јавност рекавши да је глумац Жарко Лаушевић “монструозни убица и монтенегрин који је у пијанству убио два часна црногорска Србина”.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је гостујући у једној емисији и одговарајући на питање да ли се препознао у књизи Жарка Лаушевића “Година прође дан никако“ рекао и да је јурио Лаушевића по Београду да би га испитао око те књиге у којој је, како каже, много измишљотина, али да у томе није успео.

– Ја сам се препознао код Лаушевића и онда сам га тражио по Београду и опет је умакао. Лаушевић је монструозни убица. Он је убио два човека готово из чиста мира, у пијанству. Изазвао инцидент у кафани, па је онда када се нашао на поду потегао пиштољ и пуцао и док није испразнио шаржер није престајао да пуца. И осуђиван је на различите казне и онда га режим Бориса Тадића помилује, а лично је тада министар Ивица Дачић ишао у Њујорк да му однесе пасош. То је скандал на који сам ја у Хагу реаговао – рекао је Шешељ у даху, а онда наставио да вређа глумца.

– Читао сам његову књигу и зато сам тражио да га ухвате да га испитам поводом те књиге. Он је лажовчина једна, петљао је тамо, он је сада невин, а ова двојица младића које је убио они су криви. И то два Србина јединца он је убио, а он је монтенегрин његов брат је био активиста у Либералном савезу Славка Перовића, и када један монтенегрин убије два часна црногорска Србина можете мислити како ја на то реагујем – рекао је Шешељ.

Истакнути глумац Петар Божовић који је више пута за Лушевића рекао да му је попут сина јуче је за “Ало!“ поручио да Шешеља не треба коментарисати, јер се учесници “Фарме” не коментаришу.

Фото: Јутјуб

– Не бих желео да коментаришем учеснике “Фарме”. Што се тиче Жарка и његове књиге, постоји суд правде, суд књижевности, а он је свим тим судовима увек био доступан – рекао је Петар Божовић за “Ало!“.

Божовић је, иначе, пре извесног времена веома емотивно говорио о Лаушевићу.

– Већ више од 20 година Жарко сваки дан и сваки минут жали због тога што се десило. Била је то страшна трагедија. Судбина је у једном минуту угасила и унесрећила животе великог броја људи, животе неколико породица. Жарка знам од малих ногу. Прво ми је био као син, а касније друг, брат и колега. Та страшна трагедија унесрећила је све нас – дирљиво је причао Божовић пред полазак у Америку где је требало да се сретне са Жарком.

Подсећања ради, Лаушевић је у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године у подгоричком кафићу “Епл” убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Кажића.

 

 

Извор: Данијел Ракочевић / Ало.рс