Православље

Слава исцелитељу: ДАНАС морате да урадите ОВО како бисте СПАСИЛИ ДУШУ

Тело му се у ране претворило, крв његова потоком земљу напоји

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СПЦ и православни верници данас обележавају славу двојице светих мученика Карпа и Папиле. Први је био епископ Тијатирски, други ђакон, родом из Пергама, где су и пострадали за веру Христову од опаког намесника Валерија, а у време царовања Декијева.

БРАНКО РАДУН: Вучић расписује парламентарне изборе 24. децембра, да се раскине са Русијом и испуне захтеви САД

Валерије их веза за коње и отера у Сард, где их баци на љуте муке. Ипак, анђео Божји јави им се, исцели их од рана и укрепи. Слуга Карпов Агатодор веома је жалио свога господара, док и њега не узеше на мучење. Потом их Валерије понова веза за коње и из Сарда довуче у Пергам.

Када Карпа светог везаше за дрво и толико шибаше, да му све тело у ране претворило и крв његова потоком земљу напоји, насмеја се свети Карп усред тих страшних мука. Када га питаху, зашто се смеје, одговори свети мученик, да виде небеса отворена и Господа где седи на престолу, са херувимима и серафимима унаоколо.

– Ја не видим вас. Ја сада видим отворена небеса и Господа како седи на престолу и дозива ме, а поред њега су анђели који ме дочекују раширених крила.

Приликом мучења Папиле, овај свети мученик молитвом исцели једног човека, слепог у једно око. И многи видевши вероваше у Христа Господа. Вргнути пред зверове мученици осташе неповређени. Када их бацише у пећ огњену, то виде Агатоника, сестра Папилина, па и она ускочи у огањ. Но огањ их не опали. Најзад их све мачем посекоше, 251. године и тако после добрих подвига примише венац славе у царству Христовом.

Да бисте избојевали победу над злом и спасили душе своје од пакленог огња, данас треба да изговорите молитву у славу великих мученика Карпа и Папиле.

БРАЈАН ХОЈТ ЈИ: ТАЧИ МОЖЕШ ДА РАЧУНАШ НА САД! Претходно напао Србију затраживши да се окрене против Русије!

– Мученици Твоји Господе, у страдању своме су примили непропадљиви венац, од Тебе Бога нашега, јер имајући помоћ Твоју мучитеље победише, а разорише и немоћну дрскост демона: Њиховим молитвама спаси душе наше.

 

Извор: Srbija Danas