Свет

УКРАЈИНА СЕ ТРЕСЕ: Зеленски га стрпао у затвор, сад је проговорио и разоткрио све!

Грађани Украјине су веома незадовољни, Кијев не зна како да изведе мобилизацију која би, сматрају стручњаци, довела до општег унтрашњег сукоба

Проблеми за Украјину и председника Украјине Владимира Зеленског се изгледа само умножавају. Најављена војна помоћ ће у највећем делу заправо завршити у самим америчким и западним џеповима, компанија из безбедносног сектора и произвођача оружја. Од помпезно највљених 61 милијарде долара помоћи заправо ће до саме Украјине или њених безбедносних структура стићи највише 17 одсто, по америчким изворим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неповерења конгреса Америке у оправданост, циљеве али и достигнућа (више од 100 милијарди долара, у оружју опреми и новцу до сада је прослеђено овој земљи) читава западна „операција Украјина” је изгледа доспела у ћорсокак.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Све веће је негодовање земаља Северноатланске алијансе да шаље опрему, оружје и све остало што је потребно за сукоб са Русијом, па је изгледа да дошло до „замора материјала” али сада и људског. Јер, људски фактор је био од самог почетка Специјалне операције Русије и сукоба у Украјини веома изражен.

Наиме, има више од пет милиона војних обвезника, мада су слободне процене аналитичара да их је двоструко више, који су на неки начин напустили земљу, „не желећи да се боре против Русије а за рачун западних сила и Америке” како тврде по друштвеним мрежама сви они који су напустили Украјину. Јер притисци на границе суседних земаља су огромни како јављају агенције из Бугарске и осталих земаља. Суочавају се са правим стампедом војних обвезника из Украјине војно способних мушкараца. Ако и успеју сада покушавају само да их никако, нико, не врати и назад. Јер ће их, како тврде, спровести, без обзира на разлоге, сигурно на фронт.

А тамо се већ зна шта се дешава. Афере се само множе, а нико их није јавно демантовао. Од ужасних „месних јуриша” до хируршких операција у позадини или самим рововима црних доктора које зову „доктори смрти” и компанија које тргују људским органима, наводе поуздани извори Украјинаца чији су најмилији на фронту или се воде као нестали.

Самим тим је све чудније јер је изгласан закон у врховној Ради да није потребна дозвола породице за аутопсију. Познат је податак да се и више од 300 хиљада људи води као нестало. Ако до најављеног слања жена на фронт дође али и „повратника” које је Пољска већ започела да „законски” враћа назад у Украјину, потпуно је разумљиво да више нико не жели у војску.

Сад се помиње општа мобилизација, како наводе амерички медији јер све мање украјинаца жели у борбу.

Није тајна, по појединим слободним америчким каналима, који се све више цитирају и на Западу, да људе, наводно, „хватају као зечеве” по кафеима, трговнским центрима, улицама и без икаквог објашњења шаљу на фронт. Без основне војне обуке, која, познато је није трајала мање од 90 до 100 дана.

Права паника у кабинету Зеленског

У самом кабинету председника Украјине Владимира Зеленског по релевантним сведоцима из његове близине завладала је права паника због проблема на фронту. То је и написао на Телеграму, ризикујући много, откривањем истине, посланик Раде Александар Дубински, који је иначе у притвору због сумње о државној издаји.

Он тврди у тој објави да:„Без обзира на спољашњу сигурност, представници кабинета Зеленског су у паници. Страни медији, „који заправо о овоме не лажу”, предвиђају даље повлачење војске, губитак територије и жртве. А у кабинету Зеленског не знају како да изведу масовну мобилизацију, за коју су партнери дали новац“, тврди Дубински .

Како је додао, јавност је забринута и због најновијих изјава представника украјинске војске. Заменик начелника Главне обавештајне управе Украјине Вадим Скибицки је изјавио да украјинске оружане снаге нису у стању да обезбеде повратак границама из 1991. године, како преноси и РТ. У исто време, објашњава Дубински, кијевски режим наставља да одбија евентуалне уступке како би се постигао мир и понавља да су циљ Кијева поменуте границе из 1991.

Ситуација се додатно захуктава због тога што у мају истиче пуномоћје Зеленског, а уколико и „мировна конференција“ у Швајцарској буде неуспешна то ће, како каже, „бити крај“.

„У међувремену, становништво унутар земље бруји. Ниво незадовољства превазилази све границе. И забрањивање Телеграма га неће смирити“, закључује овај посланик Раде.

Раније је председник Украјине Володимир Зеленски изјавио да су војна команда и генералштаб Оружаних снага Украјине, затражили од њега да мобилише још 450-500.000 људи. По свему судећи од тога нема ништа, па се по западним медијима калкулише да ће успех бити уколико успеју да прикупе 10 до 20 одсто од овог броја.

Све у свему, у ионако разореној земљи општа мобилизација би била само кап која би вероватно прелила чашу и довела до унутрашњих сукоба овог већ исцрпљеног и напаћеног словенског народа.

Извор: Политика