Издвајамо Регион

АЦО СРБИНЕ! ХРВАТСКИ ВЕТЕРАНИ ПОБЕСНЕЛИ: Ево зашто траже хитну смену водитеља са ХРТ! (ВИДЕО)

Удружење ветерана хрватских гардијских јединица (ЗУВ ХГП) оптужило је Александра Станковића за ‘повреду новинарског кодекса и Декларације о Домовинском рату’.

Сматрају да се Станковић у емисији ‘Недељом у 2’ ‘огрешио и понизио не само о новинарски кодекс већ и Декларацију о Домовинском рату’. Такође траже и да се Станковића склони с места водитеља Недељом у 2 те да буде суспендован.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Подстакнути емисијом емитованој у недељу 19. новембра на ХРТ 1, као једној од главних бранитељских удружења у РХ, сматрамо да је наша дужност да реагујемо по том питању.

Водитељ Александар Станковић огрешио се и понизио, не само о новинарски кодекс већ и Декларацију о Домовинском рату, као и врло јасну ослобађајућу пресуду Хашког суда хрватским генералима из чијег се образложења јасно апострофира ко је агресор.

Гост емисије био је Предраг Мишић Пеђа. Србин који је бранио Вуковар присетио се ратних дана, коментарисао актуалне догађаје и статус хрватских ветерана у друштву, те у неколико наврата негирао Станковићеву упорну и скандалозну тезу да се у Хрватској водио грађански рат.

Члан 2. Декларације о Домовинском рату сасвим је јасан. „Република Хрватска водила је праведан и легитиман, одбрамбени и ослободилачки, а не агресивни и освајачки рат према било коме у којем је бранила своју територију од великосрпске агресије унутар међународно признатих граница“.

Збор удружења ветерана хрватских гардијских постројби, затражио је од Министарства управе да се реагује по питању зашто је дозвољено да се руше вредности Хрватске, Декларације о Домовинском рату и Домовинског рата на националној телевизији коју плаћају хрватски грађани, међу којима и велики број хрватских ветерана.

Такође, због јавног покушаја да се лажном манипулацијом гледаоци доведу у заблуду , због ширења неистина о Хрватском одбрамбеном Домовинском рату, којег дотични водитељ јавно назива грађанским, сматрамо да би било примерено сменити га с места ТВ водитеља емисије „Недељом у 2“ и суспендовати с Националне телевизије’, стоји у саопштењу које потписује председник ЗУВ ХГП-а Миљенко Колобарић.
https://youtu.be/02obf2vHnEw

 

 

Извор: Курир.рс / vecernji.hr