Издвајамо Србија

ДОСИСТИ ТОТАЛНО ПУКЛИ: Шутановац и Ђилас оптужују један другог да ТАЈНО РАДЕ ЗА ВУЧИЋА!?

Драган Шутановац сарадницима и пријатељима у поверењу прича како је Драган Ђилас склопио тајни пакт са Вучићем! Ђилас, пак, тврди да је Шутановац уцењен и да мора да ради како му се каже

Пропали досистички политичари, лидери опозиције Драган Ђилас и Драган Шутановац опасно су се закрвили, открива Информер!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сами себи криви
Опозиција је сама себи највећи непријатељ. Вучић је томе допринео својим јасним програмом, а све што они раде делује као потез очајника
Мирослав Шутић, аналитичар

И док званично у медијима један о другом не говоре ништа лоше, у приватној и пословној комуникацији са блиским пријатељима и сарадницима међусобно се оптужују за сарадњу са Александром Вучићем и СНС!

Теорије завере

Како за Информер преносе одлично обавештени извори, Ђилас и Шутановац се отворено сумњиче за „тајни пакт“ са напредњацима. Ђилас, како сазнајемо, наоколо прича да је Вучић Шутановцу обећао заустављање истрага о бројним аферама у замену за тиху подршку и ‘минирање опозиције у Београду’. На другој страни, Шутановац тврди да Ђилас и Вучић имају договор да униште Демократску странку, а чак прича и да председник Србије и бивши градоначелник имају неке заједничке пословне комбинације!?!

– Нисам могао да верујем када су до мене дошле Ђиласове приче да је Шутановац одбио да подржи ‘једну колону’ због некаквог финансијског договора а Вучићем! Онда мало после чујем како Шутановац по граду тврди да Ђилас и Вучић имају некакав заједнички бизнис и да су се договорили да униште ДС?! Што би наш народ рекао: ‘Је*е луд збуњеног! ‘ Само се намештају и свађају међу собом. Није њима власт проблем, они су сами себи очигледно највећи непријатељи… – преноси један од наших саговорника, разочарани функционер Демократске странке.

Очекивано, ни Ђилас ни Шутановац јуче нису желели да коментаришу наша сазнања. С друге стране, потпредседник СНС Миленко Јованов каже да њих двојица сада само покушавају народу да продају нове лажи и преваре.

БОЈАН КЛАЧАР
ЦЕСИД

Какви год да су односи између њих двојице, мале су шансе да ће доћи до икакве ескалације јер то не одговара ни ДС ни Ђиласу. Та врста сукоба им не иде наруку.

– Да су они могли заједно, не би се ни разилазили и сви би и даље били у ДС. Сада као генијално решење народу нуде модел из 2008, када су сви заједно, и Шутановац и Ђилас и Јеремић и Јанковић и Тадић, уништавали Србију. После су се мало посвађали и разишли, а сада се сламарице испразниле, па гледају како да се поново дочепају народних пара, макар то значило и да морају међусобно да сарађују… – објашњава Јованов.

Тумарање по мраку

Да је опозиција сама себи највећи непријатељ, оцењује и политички аналитичар Мирослав Шутић.

– Дешавања у опозицији су прави циркус! Сами су себи највећи непријатељи. Шутановац је очигледно у страху од Ђиласовог активирања јер би му то узбунило странку. Међутим, мислим да сви прецењују Ђиласа и да ће на изборима проћи горе него Вук Јеремић у председничкој трци. Не може он да добије никакву значајнију подршку на гласању. Опозиција је потпуно разбијена, а њихови су гласачи јако збуњени – оцењује Шутић и додаје да је Ђиласово ново активирање потпуно бесмислено:

– ДС свакако тиме губи, а ни Ђилас не може да добије. Све што опозиција ради делује као потез очајника, који је изгубио компас, тумара по мраку и удара главом о зид – закључује Шутић.

 

Извор: Информер.рс