Издвајамо Србија

ДРАМА УСРЕД БЕОГРАДА: Мајка оставила бебу у колима, па јој паук однео ауто!

Права драма одиграла се у понедељак у улици Високог Стевана у Београду, када је “паук” ЈКП “Паркинг сервис” однео аутомобил у којем је била шестомесечна беба!

Радници “Паркинг сервиса” однели су у понедељак предвече возило у којем се налазила шестомесечна беба!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мајка детета је рекла да је из возила изашла на неколико минута из возила како би узела нешто од супруга који је у том тренутку био на послу, а када се вратила до возила, видела је да је “паук” већ кренуо са њим низ улицу.

– Свратила сам до мужа, који је био у том тренутку на послу, како бих узела нешто. Пошто је било јако хладно, бебу сам оставила у аутомобилу да се не смрзава. После пет-шест минута сишла сам доле са мужем, а имала сам шта и да видим – возило „Паркинг сервиса“ односило је мој аутомобил и шестомесечну бебу у њему. Дозивала сам их, заједно са мужем и трчали смо за њима, али они су наставили да возе у непознатом правцу. Одмах сам позвала диспечера “Паркинг сервиса” како би пренели возачима да се зауставе. Они су обавестили возаче шта се десило, да је беба у колима и да се зауставе. Међутим, само су ми поручили да дођем до аутоплаца где ћу моћи да преузмем бебу. Дете је вриштало и плакало када сам стигла. Почела сам да вичем на њих као што би и свака мајка, питала сам их како нису видели бебу и зашто нису стали да узмем дете, на шта су ми они запретили да ће позвати социјалну службу – истиче Београђанка Ј. М. за “Блиц”.

Са друге стране, из “Паркинг сервиса” кажу за Ало! да није истина да је мајка напустила возило само на неколико минута. Истичу да су у 18.55 часова приметили да је возило непрописно паркирано и да пешаци у том делу Улице Високог Стевана нису могли да пролазе.

Како су нам рекли, тек 15 минута касније су почели да уклањају возило.

– Проверено је да ли је мењач возила у брзини и да ли је подигнута ручна кочница, што је стандардна процедура, али том приликом није примец́ено да има некога у возилу. Био је мрак, а из возила се није чуо никакав звук, шум, нити плач, који би указивао да се у њему налази беба – навели су из “Паркинг сервиса”.

“Паук” је потом кренуо са возилом ка плацу “Паркинг сервиса” у Дунавској, а непосредно пред улазак на плац диспечер је возачу јавио да се у подигнутом возилу налази беба.

– Диспечер је позив добио од запослених у Корисничком сервису, којима се јавила мајка – рекли су у “Паркинг сервису” и истакли да је истовремено дизалицу сустигао отац вичуц́и да се у возилу налази беба.

Радници су заједно са оцем проверили да ли је беба уреду, а потом, пошто су констатовали да није безбедно да спуштају аутомобил на сред улице, наставили су заједно са оцем до плаца. Из овог предузећа истичу да су неистинити наводи мајке да је беба плакала и истичу да је беба све време спавала у возилу.

Мајка у изјави за медије није видела ништа спорно у томе што је бебу оставила у паркираном возилу.

– И мене су моји родитељи остављали у колима на пар минута када су морали, а чували су ме као мало воде на длану. Нисам ја оставила дете дуго, то је било свега пар минута. Такође, да су дошли лопови, као што многи кажу, верујем да не би одвезли ауто са бебом, они би стали у својој намери, што људи из „Паркинг сервиса“ нису урадили – рекла је мајка.

„Паркинг сервис“ поднео пријаву против мајке детета

Из „Паркинг сервиса“, пак, овај немар мајке нису желели да препусте случају, те су све пријавили Центру за социјални рад.

– Прошло је девет минута од тренутка када је возило уочено до тренутка када је започео сам поступак уклањања који такође траје неколико минута. Што значи да је беба била сама у возилу минимум петнаест минута. Сходно томе, ЈКП „Паркинг сервис“ је поднео пријаву Градском центру за социјални рад против мајке детета због занемаривања детета – кажу у Паркинг сервису и додају да је питање колико је дете заиста било само у аутомобилу.

 

 

Извор: Ало.рс