Свет

Командант америчких „фоки“ има план како да сруши Ким Џонг Уна БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА

Џоко Вилник, бивши командант морнаричких фоки има неконвенционалан предлог за решавање проблема са севернокорејским нуклеарним амбицијама.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вилник, који је недавно написао књигу „Дисциплина једнако слобода: Пољски приручник“, каже да постоји решење које не подразумева рат.

– Људи ме питају да ли сам забринут због нуклеарне претње из Северне Кореје и ја мислим да то јесте нешто због чега треба да будемо забринути. Очигледно је да они имају оружје. Имају технологију. Она можда није савршена, али она и не мора да буде таква да би направила озбиљну штету. То јесте нешто због чега треба да будемо опрезни и морамо да обраћамо пажњу на то – рекао је он.

Он је испричао да је један од његових најпопуларнијих твитова био управо тај када је говорио шта треба да се учини у Северној Кореји.

– Рекао сам да би требало послати 25 милиона ајфона у Северну Кореју и обезбедити им покривеност бесплатним интернетом. Наравно неки људи си одговорили: А како ће они пунити батерије за те телефоне? И тако су ми људи уништили стратешки план. Међутим, оно што сам ја хтео да кажем је да људи у Северној Кореји живе под страшном репресијом под бруталним диктатором. Они гладују. Они немају струју. Они немају храну. Они немају никакав напредак. Живети тамо је ноћна мора – рекао је Вилник.

Бивши командант је рекао да је разлог томе што неки од настављају да живе у таквим условима јесте тај што верују пропаганди која им се намеће.

– Мислим да ако им дате истину о томе какав је остатак света, они ће вероватно сами узети ствар у своје руке и решити проблем – закључио је он.

 

Извор: Blic.rs