Свет

КРЕЋЕ ПОДЕЛА ФРАНЦУСКЕ, ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПОСТАЈЕ РЕАЛНОСТ?! Шокантан предлог који је заледио Европу!

Foto: Pixabay.com

Како би се решио ескалирајући конфликт са муслиманима и избегао грађански рат, један француски научник је предложио поделу државе на два дела

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутор ових предлога је ванредни професор Цхристиан де Молинер, који је наступао и као публициста и својом књигом „Шта је то
Ислам“ изградио себи име експерта. Поделу Француске он је предложио у актуелном издању магазина „Цаусеур“.

Према предложеној подели постојала би једна држава у којој би владали грађански закони и нова држава за муслимане који добровољно желе да живе по шеријатском праву.

Овај професор сматра да се конфликт са муслиманима у Француској који све више ескалира другачије не може ставити под контролу.

Он је написао: „Ми се још увек не налазимо у грађанском рату, али се сада верници пророка Мухамеда групишу у појединим областима у којима важе посебни закони. Треба знати да се једном истиснута паста за зубе више не може вратити у тубицу“.

Као модел за своју визију две државе професор де Молинер наводи пример Алжира из колонијалног времена: Једна територија, једна влада, али два народа: Французи са грађанским законима и муслимани са законима који се управљају по Курану.

На тај начин француске судије више не би биле надлежне за решавање спорова између самих муслимана, већ би то радиле њихове шеријатске судије. Са друге стране конфликти између хришћана и муслимана би остали у надлежности редовног суда.

Темом отворене исламизације Француске се француски публицисти баве већ неко време: Познати писац Мицхел Хоуеллебецq је 2015. године написао роман „Покоравање“ који је веома читан. У роману он објашњава како Француска клизи у исламску републику.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Vaseljenska.com