Свет

РУСКИ ГЕНЕРАЛ БРУТАЛНО ОДГОВОРИО САД ЧИЈИ ЈЕ АВИОН ПРЕСРЕО СУХОЈ: Амери, немате шта да тражите на Црном мору!

Руски ловац Су-30, који је пресрео извиђачки авион америчке морнарице Посејдон изнад Црног мора, поступио је исправно. Американци немају шта да траже на Црном мору, сматра бивши заменик главног команданта руског ваздухопловства генерал-пуковник Николај Антошкин

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посејдон је поморски извиђачки авион, тако да су наши полетели да би га проверили, истиче Антошкин.

– Су-30 је авион са приличним маневарским способностима тако да може да осигура безбедност током пресретања и праћења. Њима управљају одлични пилоти. ‘Небезбедно’ – то може да буде само израз – прецизирао је он.

По његовом мишљењу, „наш авион је једноставно означио, приближио се, пилот је погледао, показао да треба да иду“.

– Американци немају шта да траже на Црном мору. То је унутрашње море. Тамо раније, у време Совјетског Савеза, према споразуму нико од странаца није имао право де лети. А сада лете. ‘Посејдон’ је летео у обавештајне сврхе, па су га пресрели – нагласио је генерал-пуковник.

Раније је телевизија Си-Ен-Ен саопштила, позивајући се на Пентагон, да је руски авион Су-30 у суботу „небезбедно“ пресрео П-8А Посејдон на небу изнад Црног мора.

Америчко Министарство одбране тврди да се амерички авион налазио у међународном ваздушном простору и да није вршио никакве провокације. Министарство одбране Русије још увек није коментарисало ову изјаву.

 

Извор: rs.sputniknews.com