Издвајамо Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КЉУЧАН ДОКАЗ О УБИСТВУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ?! Стигли резултати 3Д реконструкције злочина

Фото: Јутјуб

Нови траг

Јелена Марјановић која је 3. априла 2016. године нађена мртва у каналу пуном воде на насипу Црвенка у Борчи није убијен ана месту на којем је њено тело пронађено, а њен убица добро је познавао насип, резултати су најновије форензичке 3Д реконструкције коју је обавио Центар за форензичка истраживања из Новог Сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ненад Шипка, директор ЦФИ, представио је резултате до којих је дошао његов тим стручњака, анализирајући насип Црвенка и објаснио да је реконструкција рађена на основу фотографија са увиђаја, обдукционог налаза и изјава Зорана Марјановића, Јелениног супруга.

– Приликом анализе лица места проналаска тела Јелене Марјановић, уочили смо да је насип једино место одакле се може доћи до воде, а да се не ломи шибље које обилно расте поред канала. Из овога смо извукли закључак да је убица, или особа која је довезла Јеленино тело, добро познавала насип – каже Шипка и додаје да сходно томе следи „да је убица унапред морао да зна за ово место и да ту може да приђе води и да баци тело, а да не остави траг тканине, коже или крви на шибљу које обилно расте поред канала“.

ДА ЛИ ОВАЈ ДОКАЗ РЕШАВА СВЕ?!

Објашњавајући резултате 3Д реконструкције Ненад Шипка је навео да његов тим искључује могућност да је Јелена убијена на насипу.

– Искључује се могућност да је ту усмрћена, у ближој и даљој околини лица места проналаска тела. У ближој околини нису пронађени трагови крви, а нема нинаквог логичког објашњења зашто би убица носио тело више стотина метара, да би га баш овде бацио у воду, при томе ризикујући да буде виђен и идентификован – наводи директор ЦФИ кога је ангажовала породица Крсмановић.

 

 

Извор: Ало.рс / Srbijadanas.com