Издвајамо Русија

ЗАПАД ЗАНЕМЕО! РУСИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК СВЕМИРСКОГ РАКЕТНОГ СИСТЕМА: Обара било који објекат у свемиру! (ВИДЕО)

Русија тврди да их њихови најсавременији системи антибалистичких ракета потпуно штите од првог удара.

“Ми, заједно са многим стручњацима, верујемо да је ово оружје најбоље у класи, и у читавом свету“, каже Валериј Кашин, дизајнер ракета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз тензије широм света, које говоре о државама које набављају нуклеарно оружје и могућности да би неко могао бити толико глуп да започне нуклеарни рат, све државе, укључујући и Русију, заинтересоване су за ракетну одбрану. Овај видео извештај руских вечерњих вести које је водио Дмитриј Кисељов, детаљно размара овај аспект модерног руског арсенала, као и другу напредну руску војну опрему.

Истина је да је ракетна одбрана лоша, то је нешто као да покушавате да ударите голф лоптице које лете ка вама, а наоржани сте само тениским рекетом. Можете зауставити неколико, али ако наиђе њих стотину… надрљали сте. На крају ће вас једна од њих погодити. Ако ће иједна земља развити ову технологију, то ће бити САД са својим великим војним буџетом, или Русија, легендарна по својој ракетној техници.

Али истина је да руска ракета није као америчка… далеко је супериорнија.

Све је почело када је Русија поставила први сателит, а затим и првог човека у свемир. Русија поседује бесконачно наслеђе изврсности у области ракетне технике.

Ово је можда један од разлога, зашто толико иритира када се Русија још увек назива заосталом земљом, а чак и Американци који поштују Русију, и даље имају утисак да она значајно заостаје не само за САД, већ и за већим делом Европе.

Земља зове Америку… Русија тренутно руководи летовима на “Међународну свемирску станицу” коју астронаути САД-а користе! Због неуспеха у НАСА-и и СпацеX-у, амерички астронаути се ослањају на руске ракете како би летели до свемира, барем до 2019. године.

Русија је ракетни колосус, и онда своју значајну моћ не пружа само свету, омогућавајући транспорт људи у свемир, већ и да брани своје границе од било каквих нуклеарних претњи од непријатеља који су довољно глупи да нападну земљу која је детонирала највећу нуклеарну експлозију која је човеку позната…

Дакле, укратко, молимо вас, немојте се петљати са “медведом”, он је огроман, има нуклеарке, помаже вам да летите у свемир, а све што жели је да га оставите на миру. Русија ће предузети све кораке као би одбранила своје младе. Интересантна је чињеница и ова, да најопаснији тип медведа са којим се можете сусрести, није мужјак, већ мајка са младунцима.

Транскрипт видеа:

Кисељев:

У петак је Русија објавила снимак новог модернизованог система ракетне одбране који је успешно тестиран. Тест је одржан на полигону Сари Шаган у Казахстану.

Овај систем може погодити било који објекат не само у атмосфери, већ и у свемиру, као на пример, сателите. Ако пресретне непријатељску нуклеарну ракету, тада бојева глава не експлодира. Као резултат тога – чистије је.

У понедељак је председник Путин отворио 10. серију састанака са руководством Министарства одбране и војно-индустријског комплекса. Четири таква састанка су одржана у периоду од недељу дана. Главна тема је модернизација руских оружаних снага, што се углавном одвија по плану.

Ове године ће 60% руских оружаних снага бити опремљено најсавременијим оружјем и материјалима.

Дописник:

АБМ ракета за пресретање тестирана у Сари Шагану ће вероватно постати део система А-235 који покрива централни економски округ. Његова мобилна верзија може бити распоређена било где у Русији.

Његове спецификације су поверљиве, али, према неким индикацијама, може да развије брзину од преко 3 км/с, што гарантује побољшање пресретања балистичких ракета потенцијалног непријатеља. Али постоје и разлози да се верује да овај нови пресретач може развити и већу брзину. А то значи да се може користити и у блиском свемиру, чак и пре него што се непријатељске ракете активирају.

То пружа скоро апсолутни кишобран против нуклеарног напада.

У капустин Јару су пројктили западног војног дистрикта, добили бригадни сет тактичког ракетног система Искандер-М. То је старо добро оружје, али модификовано.

Валериј Кашин, дизајнер ракета: “Ми, заједно са многим стручњацима, верујемо да је ово оружје најбоље у класи и у читавом свету“.

Дописник:

То је 11. ракетна формација копнених снага које су потпуно опремљене најновијим Искандер системима.

И “Липецк” ваздухопловних центар је укључен у обуку пилота. Уче их да пилотирају новим авионима, читавом новом породицом Сухоја: Су-30 СМ, Су-34, Су-35, Су-37.

Алан Датијев, заменик команданта ваздухопловне групе Липецк: “Ова машина има напредне системе који омогућавају пилоту да лети у било којим метеоролошким условима, са било којом врстом оружја и против било ког непријатеља“.

Допсиник:

Сада се очекује Су-57, пета генерациа бораца. Министар одбране је врховном команданту проследио извештај о успешном савладавању нове опреме.

Састанци одбране са председником се традиционално одвијају два пута годишње, у мају и касније на јесен. У тих пар дана, шеф државе добија извештаје врховних официра, шефа одбрамбених предузећа и истраживачких центара. Ово је озбиљан испит за њих. Али ми видимо само мали део тога.

Главни посао се одвија иза сцене, када детаљно разматрају тактичке и техничке спецификације најновијег оружја, резултате њихових тестова и уговора за снабдевање војске опремом.

Ту је гувернер Тула региона, Алексеј Дјумин, који разговара са министром одбране Сергејем Шојгу. Тула је та која војску снабдева са већином оружја, од снајпера до противавионске опреме. Председник говори о модернизацији предузећа војно-индустријског комплекса.

Председник Путин: “Кључни индикатори програма морају првенствено гарантовати стратешко одвраћање, и ефикасно елиминисати спољну претњу, ако она постоји. Наравно, имплементација државног програма наоружања зависи од капацитета предузећа одбране, научних и истраживачких центара“.

Дописник:

Ове године је више од 3.400 јединица модерног и модернизованог оружја достављено војницима у оквиру набавке за одбрану. Западни војни дистрикт је добио 140 БТР-82А оклопних транспортера и 2 дивизиона сета ракетних система Торнадо-Г. Централни војни дистрикт ће добити хеликоптере Ка-52, ракетне системе С-400, Панцир системе, Торнадое, хаубице, и минобацаче великог калибра. Посебно је важно напоменути да су многи системи већ тестирани у стварним борбеним условима у Сирији.

Председник је такође сумирао резултате заједничких стратешких вежби “Запад 2017”. Оне су се одиграле на територији неколико региона Руске Федерације и Белорусије, на девет полигона.

Главни приоритет овог новог државног програма јесте развој система за нуклеарно одвраћање као окоснице оружаних снага. Од посебног значаја је оружје високе прецизности.

Рок за достављање нацрта овог програма предсенику је 15. децембар.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс